Најновије

ХАОС У УКРАЈИНИ! Кијев предузима очајничке мере због руског напредовања према Харкову

У априлу је председник Украјине потписао закон којим се пооштравају мере мобилизације.

Украјина је принуђена да изврши строгу мобилизацију у земљи због пада морала међу становништвом, што је последица лоших позиција војске на фронту, а напредовање руске офанзиве у правцу Харкова натерало је и украјинског председника да прекине међународну турнеју, пише "Паис".

"Потешкоће Кијева у проналажењу нових трупа, што је резултат умора и слабљења морала становништва, приморале су владу да интензивира своју све непопуларнију кампању регрутовања", наводи се у тексту.

"Паис" примећује да руска офанзива у правцу Харкова показује огромну несразмеру између њеног војног успона и умора Украјине.

"Показујући своју моћ, Русија је приморала председника Владимира Зеленског да прекине међународну турнеју, током које је требало да посети Шпанију и Португалију", објашњава аутор текста.

Украјина је у ратном стању од 24. фебруара 2022. године, следећег дана Зеленски је потписао указ о општој мобилизацији. Мушкарцима између 18 и 60 година забрањено је напуштање земље током ванредног стања.

У априлу је председник Украјине потписао закон којим се пооштравају мере мобилизације. Документ уводи електронске позиве, обавезно ажурирање података у војним матичним службама и озбиљне санкције против регрута.

ДОДИК: Срби у РС немају будућност без статусног прикључења Србији

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube