Најновије

ХАОС У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ! Риши Сунак доноси стравични закон да примора младе на ратовање у Украјини!

Премијер Велике Британије Риши Сунак рекао је да планира враћање служења војног рока који је укинут 1960. године и навео да тинејџери и млади који покушају да се одупру новој регулативи бити озбиљно санкционисани.

Премијер Риши Сунак упозорио је да би се млади у Британији могли суочити са ограничењима ако одбију да служе обавезну националну службу, која би била поново уведена ако Конзервативна партија остане на власти након предстојећих општих избора.
Сунак је прошлог месеца најавио шему, у којој би млади волонтирали у групама у заједници или се придружили оружаним снагама.

Он је тврдио да ће та мера помоћи да се оживи „национални дух“ и пружи „прилике за промену живота нашим младим људима“.
Национална служба у Великој Британији је раније уведена током Првог и Другог светског рата, али је окончана 1960.

Говорећи за Би-Би-Си у петак, Сунак је упитан о могућим последицама за људе који одбију да учествују у обавезној активности, која би се односила на све 18-годишњаке, мушкарце и жене.

Премијер је сугерисао да би могуће санкције за оне који избегавају услугу могле да укључују „све врсте ствари“, укључујући ограничења приступа финансијским услугама, као и возачке дозволе.
Према шеми, британски омладинци ће морати или да се придруже војсци са пуним радним временом на годину дана или волонтирају један викенд месечно у организацијама у заједници као што су полиција или Национална здравствена служба НХС.

Сунак је инсистирао на томе да ће програм младим људима пружити „прилике за промену живота“ и „вештине из стварног света“ и помоћи да се створи „заједнички осећај сврхе међу нашим младим људима и обновљен осећај поноса на нашу земљу“.

Планирано је да пилот верзија програма буде покренута у септембру следеће године ако конзервативци остану на власти, а очекује се да ће коштати британске пореске обвезнике око 3,19 милијарди долара годишње.
Како преноси Дејли мејл, план за поновно увођење националне службе израдили су Сунак и његов тим у тајности.

Аутори документа од 40 страница тврде да је неопходно проширити оружане снаге Велике Британије суочене са „растућим међународним претњама које представљају земље попут Русије и Кине“.

Опозиционе странке жестоко су критиковале Сунаков план.

- Ово није план, то је ревизија која би могла да кошта милијарде и потребна је само зато што су Торијевци издубили оружане снаге до те мере која није виђена још од Наполеона - изјавио је прошлог месеца портпарол лабуриста.

Други чланови опозиционе странке оптужили су Сунака да покушава да натера 18-годишњаке да реше проблеме које је створила влада.

КУРТИ У ШОКУ! Његова "полиција" ухапсила зеленаша, а он му је блиски пријатељ!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube