Најновије

ВЕЋ ИМАЈУ ЗАМЕНУ ЗА БАЈДЕНА! Демократе у хаосу, Политико открива, озбиљна је драма иза сцене!

Демократска страна САД озбиљно размишља да замени Џоа Бајдена на месту председничког канидата за изборе у новембру после дебате са Доналдом Трампом, објавио је Политико.

Политико преноси да је Бајден, када није говорио, "стајао залеђен иза свог пулта, разјапљених уста, отворених очију, не трепћући дуги временски период". То је успаничило демократе, као и анкета која је убрзо након дебате објављена, а која говори да је чак 67 одсто анкетираних гледалаца оценило да је Трамп однео победу у овом политичком "обрачуну". 
Сада појединци у Демократској странци "озбиљно" разматрају могућност његове замене на листи, објавио је данас Политико.

Три стратега блиска тројици потенцијалних демократских председничких кандидата, који су говорили под условом анонимности, рекли су да су им се мобилни телефони "усијали" током ноћашње дебате са молбама да други кандидат иступи као алтернатива Бајдену.

Један саветник је рекао да то "није много могуће сем ако Бајден не одступи". Један Бајденов присталица рекао је да је време да председник оконча своју кампању и да је дебата била Бајденов "најгори наступ у историји".
"Бајден је био толико лош да нико неће обраћати пажњу на Трампове лажи. Бајден мора да одустане, у то нема сумње", рекао је он.

Ко би могао да буде у трци, питају се светски медији

Нема, ипак, доказа да је Бајден вољан да прекине своју кампању. И било би скоро немогуће да га демократе смене осим ако не одлучи да се повуче, преноси АП.

Свака савезна држава је већ одржала своје председничке предизборе.

Демократска правила налажу да делегати који су гласали за Бајдена остају у обавези да га подрже на предстојећој националној конвенцији странке, осим ако им не каже да напушта трку.

Ако Бајден одлучи да одустане од кампање за реизбор, Камала Харис би се вероватно придружила другим водећим демократским кандидатима који желе да га замене. Али то би вероватно створило сценарио у којем она и други на крају лобирају код појединих државних делегација на конвенцији за њихову подршку.

То се демократама није догодило од 1960. године, када су се Џон Ф. Кенеди и Линдон Б. Џонсон борили за гласове током демократске конвенције у Лос Анђелесу.

Гардијан наводи списак демократа са "председничким аспирацијама":

Гувернер Калифорније Гевин Њусом
Гувернерка Мичигена Гречен Витмер
Гувернер Пенсилваније Џош Шапиро
Гувернер Илиноиса Ј. Б. Прицкер и
Калифорнијски представник Рохит Ро Кана.

И други које је Бајден победио током председничких председничких председничких избора странке 2020. такође би могли да покушају поново, укључујући сенатора Бернија Сандерса из Вермонта, Елизабет Ворен из Масачусетса и Ејми Клобучар из Минесоте, као и секретара за саобраћај Пита Бутигига.

КУРТИ: Фестивал "Мирдита, добар дан" отели Вулин и Дачић

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА