Најновије

ЗАПАДНИ ЛОВЦИ ОСТАЛИ БЕЗ АЕРОДРОМА Руси извели муњевите комбиноване ударе (ФОТО)

Министарство одбране Русије објавило је да су оружане снаге извеле координирани удар високопрецизним оружјем на украјинске аеродромске инфраструктуре које су биле планиране за стационирање авиона из западних земаља.

У саопштењу се наводи да је напад изведен јутрос коришћењем дугодометног високопрецизног оружја, укључујући аеробалистичке хиперсоничне ракете Кинжал и беспилотне летелице.

"Циљ напада је постигнут. Сви назначени циљеви су погођени," потврђено је из Министарства одбране. Детаљи о специфичним локацијама или размери штете нису одмах доступни.

У истом саопштењу, руске снаге су навеле да су њихове противваздушне одбрамбене јединице (ПВО) током једног дана успешно обориле два украјинска борбена авиона типа МиГ-29.

Овај напад долази у тренутку када се тензије између Русије и Украјине настављају заоштравати, а међународна заједница изражава забринутост због ескалације сукоба и могућих последица за регионалну стабилност.

ВЕЛИКОАЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Oкупатору у Приштини дао је све оно што није ниједна власт још од Другог светског рата!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 2024063020154962d7d93a