Најновије

"Вучић није националиста, већ је обичан преварант"

Aналитичар Драгомир Анђелковића у интервјуу за подкаст "Радар форум" открио је због чега се окренуо против Вучића, будући да му је у прошлости његова политика била најближа.

Анђелковић је нагласио да је раније изразиту националну Вучићеву црту сматрао позитивном, док није увидео да се ради о чистим манипулацијама, односно да је у међувремену схватио да националну идеју користи само као средство останка на власти.

„Он је био тај који је на мене утицао да будем у већој мери националан. У позитивном свету. Национализам доживљавам као снажну политички мотивисану љубав према совм народу.  Значи, ја јесам био националан, али ни приближно као он. У међувремену се десило да ја видим да је он обичан преварант, да њему ниједна идеја није битна“, рекао је.

Национална идеја је Вучићу послужила да дође на власт јер Срби гласају за оне који су национални, али не делују опасно, рекао је.

„Просечан српски бирач је такозвани уплашени националиста, значи хоће нешто национално, ал’ се плаши ризика. И Вучић је таман то био кад се отцепио од радикала и кренуо својим путем. Значи, Вучић који долази на власт са причом ‘претходни режим је направио велики уступке око Косова, ми ћемо процес зауставити и поставићемо га на рационалне основе’. Чувена је његова реченица ‘Албанци неће владати Северном Митровицом, а ми нећемо владати Приштином, то је нереално, ја ћу водити политику између тога’. И шта се десило – они данас владају не Северном Митровицом, него Лепосавићем“, рекао је он.

Фактички, од кад је дошао на власт прво је укинуо све институције српске на Косову, па им препустио контролу над Косовом, па позвао Србе да изађу из приштинских институција, а сада и локалну власт Албанци имају на начин који је несхватљив, оценио је Анђелковић.

Он је рекао да је Вучић прихватио Француско-немачки план.

„Чеда Јовановић да је дошао на власт кад је имао ставове кад је имао, сигурно то не би урадио. Он би више урадио у српском интересу, него што је Вучић урадио. У томе лежи моја промена мишљења, јер је реч о мешетару коме ништа није битно“, рекао је.

Анђелковић је истакао и како је власт склона уклањању компетентних људи како би осигурала да систем остане под контролом некомпетентних кадрова, што омогућава лакше извлачење ресурса из земље.

„Некад је довео људе који су били компетентни, па их је склонио јер је схватио да су компетентни. Њему треба некомпетенција да би се то брзо све продало.“

Он се критички осврнуо на предстојећи Експо, називајући га „чистом преваром“ која ће донети корист само компанијама блиским властима, док ће народ остати у дуговима.

Радио је за Пригожина, сада је изнео шокантну тврдњу о његовој смрти! "Ниједан Вагнеровац вам то неће рећи!"

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА