Најновије

ДОДИК: Они који данас владају Европом немају подршку народа

Први интервју председника Републике Српске Милорада Додика након доласка из Санкт Петербурга и Београда.

Радујем се победи партија деснице у Европском парламенту којој припада и Алтернатива за Немачку, јер то говори да су актуелне политике поражене, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за РТРС и додао да ниска излазност иде у прилог те тезе.

"На европској сцени се мењају политички обрасци, а послата је и важна порука, а то је да они који данас владају Европом немају подршку своје базе, што је видљиво након избора за Европски парламент", истакао је Додик.

Председник РС је рекао да ће управо они који немају подршку сопствене базе, покушати да очувају своје привилегије, али је чињеница да се промене дешавају, те како наводи, долази време када ће се чути глас далеко важнијих људи.

Он је истакао да су, међу тим партијама чији ће се глас чути, и многи пријатељи Републике Српске, а међу њима је и премијер Мађарске Виктор Орбан.

"Мађарска политика је пријатељска. Прави избори су национални, оно што они зову национални избори у оквиру држава чланица, многе земље ће пролазити кроз то, али чињеница да ви сада на европским изборима немате подршку актуелне власти, јасно говори о свему", додаје Додик.

Он каже да су тренутни носиоци глобалне политике Европске уније изгубили на политичкој сцени.

"Изгубили су и француски председник Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц. Ако је ишта добро од тих европских избора, јесте о што су почела рашчишћавања на унутрашњем државном и националном нивоу", напомиње Додик.

МСП РУСИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Број страдалих Бошњака фалсификован и недоказив

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА