Најновије

ДОДИК: Хоћете ли да градите БиХ на мржњи према Србима?

Мржња, злоба и хистерија Сарајева превазишле су све до сада виђено, истакао је председник Републике Српске.

Хоћете ли градити БиХ на мржњи и константном непријатељству према Србима, Републици Српској и Србији, упитао је Бошњаке председник Републике Српске Милорад Додик.

"После 30 година мислио сам да нема изјаве, става, понашања који ме могу изнова изненадити. И преварио сам се. Мржња, злоба и хистерија, које су последња два дана долазиле из Сарајева, превазишле су све до сада виђено", поручио је Додик у објави на Иксу.

Њега је, каже, поразило потпуно одсуство пијетета и саосећања према српским жртвама из Другог светског рата и грађанског рата у БиХ.

"Искористићу прилику да питам све стране дипломате у Сарајеву: Како сте се осећали као људи пред толиким изливима мржње? Искористићу прилику да питам бошњачки народ: На чему мислите да градите БиХ? На мржњи политичара које сте изабрали? На константном непријатељству према Србима, Републици Српској и Србији", упитао је Додик.

Он је истакао да никада никог није мрзео и да жали за сваком жртвом и саосећа са свачијим болом.

"Ране мог народа ме највише боле и разумем да и вас највише боле ране вашег народа. Зато се питам, зар је могуће да, после свега, не можемо пронаћи ни трунку саосећања и разумевања једни за друге", навео је Додик.

Он је нагласио да учествовање кадета Војске Србије у комеморацији жртвама Козаре није било ништа друго него чин пијетета према свим невино страдалима.

"Срамотно је да се на то одговара мржњом и клеветама, уместо саосећањем и поштовањем према жртвама које су настрадале због фашистичког терора. Размислите о томе, ако желите истински мир и заједнички живот у Босни и Херцеговини", поручио је председник Српске.

КИЈЕВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ХИСТЕРИШЕ: Руска војска извела групни напад на војне објекте Украјине

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА