Најновије

БРИТАНСКА ВОЈСКА ПОТОПИЛА АМЕРИЧКУ! Вест одјекнула, Руси схватили - Имаћемо довољно времена да их спречимо!

Британска војска "потопила" је америчку током ратне игре изградње мостова, која је одржана у склопу НАТО вежби у Пољској, преноси "Дејли мејл".

Како се наводи, британски мајор и командант 23. амфибијско инжињеријског ескадрона који је постављао импровизоване мостове се чак и опкладио са Американцима око тога ко ће први успети да пређе реку.
Циљ игре био је прелазак реке Драве, која је на том месту широка чак 156 метара, а Британци су своје умеће показали изградњом импровизованог трајекта за свега 18 минута уз помоћ амфибијског камиона М3, који се по уласку у воду расклапа у плутајућу платформу.
Са друге стране, војници "светске силе број 1" нису били баш тако вешти и домишљати, па су се определили за прављење понтонског моста, за шта им је требало чак сат времена. Стога су пребацивање возила и опреме на другу обалу Драве почели чак 42 минута после својих британских савезника.

Опкладу су, на крају, добили Британци, а читава игра, која је по речима поменутог мајора инспирисана десантима у Украјини, показала је да би у случају директне НАТО интервенције у овој држави, руска војска имала сасвим довољно времена да одреагује и ракетним или нападом дроновима спречи речне десанте, ако не свих, а онда бар америчких трупа.

УДАРНА ВЕСТ! Хеликоптер у којем се налазио председник Ирана доживео несрећу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube