Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ЗАВОДИ ДИКТАТУРУ! Почела чистка украјинског парламента!

Кијев је илегализовао још једну странку која се није поклапала са владајућим наративом у Украјини и која се противи интересима Европске уније и НАТО алијансе.

Украјински суд забранио је политичку партију Наш крај или Наша земља и наложио заплену њене имовине на захтев Министарства правде.
Овај потез је последњи у гушењу опозиције под администрацијом Владимира Зеленског.

Судско веће Осмог управног апелационог суда донело је одлуку у среду, наводи се у саопштењу.

- Суд је удовољио захтевима Министарства правде Украјине: забрањено је деловање политичке партије Наш крај, а средства и друга имовина странке, њених подручних, градских, окружних организација, примарних ћелија и других структурних јединица пренета је на државу - наводи се у саопштењу.
Странка је регистрована у августу 2011. године као „Партија Блока“, а 2014. је преименована у „Наш крај“.

Од 2015. године, странка се позиционирала као „група локалних лидера и бизнисмена“ која је, према речима, покушавала да избегне политичке игре и интриге.

Само три њена члана изабрана су у Врховну Раду као независни 2019. године, али је странка добила око 1.694 места у регионалним управама током локалних избора 2020. године.

Након ескалације са Русијом у фебруару 2022. године, Зеленски је забранио велику политичку конкуренцију, укључујући Опозициону платформу – За живот OPZZh, другу по величини странку по броју места у Врховној ради.
Он се такође обрачунао са медијима , затворивши више телевизијских канала повезаних са његовим политичким противницима и консолидујући девет највећих ТВ мрежа у једну 24-часовну државну емисију под називом „Телемаратон“ .

Председнички мандат Зеленског је истекао 20. маја, иако је одлучио да не одржи изборе под изговором ванредног стања уведеног након почетка сукоба са Русијом.

ПУТИН УПОЗОРАВА: Наш мировни предлог за Украјину неће вечно бити на столу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube