Најновије

РУСИ ГРУВАЈУ МОСТОВЕ! Стигао “Искандер”, руше се украјинске базе (ВИДЕО)

„Руси скидају мостове пред напад на Боровају“: „Искандер“ стигао дуж артерије снабдевања Оружаних снага Украјине преко реке Оскол.

У последњем низу напада, руска војска је извела прецизне ударе на мост преко реке Оскол у области Гороховатка у Харковској области. Како извештавају непријатељски ресурси, циљ ових удара је да се компликује логистика Оружаних снага Украјине на деоници Бороваја.

Према извештајима, ракета је погодила кључни мост који је служио као важна артерија снабдевања за украјинске снаге. Овај напад представља још један доказ да се Русија спрема да појача своје војне активности у овом правцу.

Руски извори потврђују да је група трупа Запада открила прелаз преко акумулације Краснооскол, који је непријатељ користио за снабдевање и ротацију својих трупа. Тај прелаз је био мета високопрецизног удара ОТРК-а Искандер-М, што додатно потврђује намеру Русије да поремети украјинске снабдевачке линије и ослаби њихову позицију на фронту.

Ове акције су део шире стратегије руске војске да прекине логистичке токове и припреми терен за евентуални напад на Боровају. Удар на мост преко реке Оскол указује на намеру да се успори напредак украјинских снага и ојача руска присутност у критичним областима.

НАТО ПРИЗНАО ПОРАЗ? Аларм у Алијанси, Руси су у предности 20 година, све државе да се овог трена удруже!

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube