Најновије

СКАНДАЛ У УКРАЈИНИ! Приведен бивши заменик министра здравља Украјине који је умешан у трговину органима

Приведено је и 10 лекара Института за срце, Волињске регионалне клиничке болнице и Централне градске клиничке болнице Кијева.

Бивши заменик министра здравља Украјине Михаил Загријчук умешан је у велику "шему за извоз и продају људских органа из те земље", преноси украјинско издање "Страна.уа".

Раније су у Украјини, полицајци открили велику мрежу за извоз и продају људских органа. Према извештајима медија, међу њима је био бивши заменик министра здравља Украјине, али његово име тада није откривено.

"Бивши заменик министра здравља, који је приведен у случају илегалног извоза људских анатомских материјала, јесте Михаил Загријчук. Он сада ради као шеф одељења за трансплантацију и хирургију трбушних органа у Институту за срце", навело је издање на Телеграму.

Како се додаје, приведено је и 10 лекара Института за срце, Волињске регионалне клиничке болнице и Централне градске клиничке болнице Кијева.

Након покретања кривичног поступка, у Украјини је престала трансплантација органа, наводи "Страна.уа".

Према истрази, људима, који су били у беспомоћном стању, вађени су органи, а потом су њихови биоматеријали извезени у иностранство.

Свим члановима криминалне групе прети казна затвора до 12 година.

Наиме, у августу 2022. године, тадашњи председник Комитета за национално здравље Врховне раде Украјине Михаил Радуцки је известио да је "област трансплантологије у земљи почела да се развија рекордним темпом у условима војних операција".

Кедми објаснио зашто је Путин одложио капитулацију Запада

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА