Најновије

Лето уз најлепше љубавне романе!

Приче које јачају душу

Фото: Вулкан

Уколико тражите љубавне романе који ће освојити ваше срце и о којима ћете дуго размишљати након последње прочитане странице, Вулкан издаваштво има добре препоруке – од најновијег романа једног од најцењенијих италијанских аутора на савременој књижевној сцени Матеа Струкула "Прича о једној љубави: Паоло и Франческа" до урнебесно духовите приче која ће вас опчинити, "Једном верени, верени заувек".

Љубитељи историјске романсе који очекују добру дозу хумора нека се припреме за сјајну забаву јер ће романтични историјски роман "Једном верени, верени заувек" Вирџиније Хит појести као омиљени десерт. Понекад морамо пригрлити превртљиви прст судбине јер будућност не можемо предвидети, поручује нам протагониста ове чаробне романтичне комедије. Урнебесно духовита прича о грофу Фераму који је смислио шараду и уплео се у мрежу сопствених измишљотина након што је својој мајци, одлучној да га ожени, представио лажну вереницу, освојиће и ваше срце. Али, када Хју схвати да ће се његово лукавство распрснути у хиљаду делова, среће љупку уметницу, која је можда чудо које му је потребно. Тада љубав прети да све закомпликује, и маске почињу да падају. Јер је прво правило лажне веридбе – без заљубљивања!

Величанствени историјски роман Матеа Струкула, чија су дела овенчана престижном наградом Банкарела, и италијански ТикТок хит "Прича о једној љубави: Паоло и Франческа" повешће вас међу величанствене куле и замкове средњовековне Италије, где се преплиц́у мит и историја оживљавајући једну од највец́их љубавних прича свих времена. Љубав коју је Данте учинио бесмртном у Петом певању Пакла поново живи на страницама Струкуловог романа "Прича о једној љубави: Паоло и Франческа", заједно са сјајем тадашње Италије, са њеним дворовима и турнирима, сплеткама и ратним походима. Франческа је прелепа ц́ерка Гвида И, господара Равене. Традиција племићке породице од ње захтева да буде одана ћерка, покорна и невидљива. Уместо тога, Франческа жели авантуре, страст, слободу. Међутим, упркос својој жељи да буде независна, принуђена је да се уда за Ђованија Малатесту, наследника господара Риминија, некадашњег непријатеља Равене, а сада моц́ног савезника. Када га види, не може да верује својој срец́и: њен вереник је наочит попут витеза из приче. На банкету изненада открива страшну истину: мушкарац којег је управо упознала је Ђованијев млађи брат Паоло, послат да се у Ђованијево име ожени Франческом.

Роман о љубави, амбицији и трагању за срећом "Пољупци и кроасани" Ан-Софи Жуано очараће сва срца жељна лутања, плесања под месечином и шетњи улицама Париза. У роману препуном љубави и уметничке инспирације Пољупци и кроасани упознаћете младу уметницу која долази у француску престоницу како би остварила своје снове и постала позната балерина. Град светлости ће постати њен дом, а сваки кутак града ће постати део њене приче. И док буде откривала чаролију величанственог Париза, суочиће се са многим изазовима и препрекама на свом путу ка успеху. Њено лето требало је да буде посвећено балету – али Париз с разлогом зову Град љубави. Да ли ће морати да изабере између љубави и професионалних амбиција? Управо у тим тренуцима она ће откривати своју унутрашњу снагу и храброст.

Бестселер Њујорк тајмса и БукТок сензација К. Л. Волтер "Лето прекршених правила" одушевиће фанове Тејлор Свифт, будући да је прича инспирисана песмама америчке поп иконе. Читалачка сензација у фокус приче ставља Мередит Фокс, која ће провести прво лето од смрти своје сестре. Иако нема пратиоца јер ју је дечко изненада оставио, узбуђена је што ће учествовати у традиционалној игри њене породице: њена сестра је одувек волела ову игру и на тај начин ће чувати сећање на њу. Сасвим случајно, њен партнер је згодан младожењин пријатељ. Решена је да се не препусти, да не упадне у још једну везу без будућности. Ипак, како време пролази, Мередит схвата да не може да му одоли – да ли ће се овог лета љубав вратити у њен живот?

Романе који ће у вама изазвати безброј емоција потражите на сајту или у најближој књижари Вулкан.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА