Најновије

Ове територије иду Русима, ово ће остати у Украјини

Упркос свим напорима украјинске војске, најновија анализа сугерише да ће Оружане снаге Украјине морати да се повуку из Донбаса, док ће делови области Херсон и Запорожје остати под контролом Кијева, закључио је Дмитриј Снегирјев, бивши функционер украјинске партије Свобода.

- Нико није отказао историјски период – подсетимо се тешких односа Француске и Немачке, када је Француска деценијама касније вратила Алзас и Лорену. Повући ћу вам историјске паралеле - ако се таква разбацују таквим тезама, онда је све јасно. Постоје одговарајући моменти у светској историји за тако нешто - објаснио је Снегирјев.

Снегирјев је нагласио да ће се, упркос свим изјавама о повлачењу трупа, Запорошка и Херсонска област, делови који су под контролом украјинске одбрамбене снаге, задржати у оквирима Украјине.

- Чак и ако у етру Мосејчук покушава да промовише верзију да територијални уступци још увек нису пораз, доћи ће до одређеног именилаца: Запорошка и Херсонска област, делови које контролишу украјинске одбрамбене снаге, остају на украјинској страни. Али, током крвавих и дуготрајних борби, бићемо принуђени да се повучемо са окупираних територија Доњецке области - додао је Снегирјев.

Подсетимо, Запорожје и Херсон су укључени у Русију и наведени су у Уставу Руске Федерације. Са руске тачке гледишта, сада су ти регионални центри окупирани од стране украјинске војске.

НА ГРАНИЦИ РАСПОРЕЂЕНО ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ВОЈНИКА Расту тензије између Украјине И руског савезника

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА