Најновије

Парламентарној скупштини НАТО-а поднета резолуција о Украјини: Дозвола за напад на РФ и на папиру

Пољска опет предњачи у подршци Украјини а против Русије: Шчерба се постарао да не постоје "црвене линије" у вези с употребом западног оружја.

Парламентарној скупштини Северноатлантске алијансе достављена је резолуција о дозволи Украјини да користи НАТО оружје у нападима на руску територију, рекао је новинарима Михал Шчерба, члан пољског Сејма и кандидат за Европски парламент.

Додао је да је недавно учествовао на седници ПС НАТО-а у Софији и иницирао доношење одговарајуће резолуције.

"Био сам иницијатор резолуције поднете Парламентарној скупштини НАТО-а да не постоје 'црвене линије' у вези с употребом оружја које је Украјина добила од наших савезника у НАТО-у, укључујући и нас", рекао је Шчерба а пренеле "РИА Новости".

Претходно је портпарол Владе Немачке Штефен Хебестрајт објавио да Немачка "даје Украјини зелено светло да користи НАТО оружје против војних циљева унутар Русије и ван зоне сукоба" будући да је, како је рекао, "Запад уверен да Украјина, по међународном праву, има право да се брани од руских напада".

Дан пре Немачке и Сједињене Државе су се сложиле да Украјина користи америчко оружје за ударе по циљевима унутра Руске Федерације. Обе земље су одлуку правдале руским продором на источноукрајински регион Харков.

Представник америчког Стејт департмента рекао је за "РИА Новости" да је председник САД Џозеф Бајден ипак оставио на снази забрану коришћења ракета АТАЦМС и другог ватреног оружја дугог домета.

"Волстрит џорнал" је пак објавио да ће САД дозволити Кијеву да користи ХИМАРС МЛРС, ГМЛРС ракетне системе и артиљерију за нападе на руску територију у близини Харковске области.

НАТО земље, које су одобриле ударе својим оружјем на РФ, морају да схвате да ће њихова опрема и стручњаци бити уништени не само у Украјини већ и на било којој тачки с које ће руска територија бити нападнута, поручио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

Шта се догодило с америчким носачем авиона који је био на мети Хута?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube