Најновије

Аустријска ФПО подноси Резолуцију против независности "Косова": Нисмо смели да га признамо

Десничарска Слободарска партија Аустрије (ФПО), најјача партија у тој земљи на управо одржаним изборима за Европски парламент, упутила је аустријској Скупштини Предлог резолуције којом захтева да се Парламент изјасни против признања тзв. Косова.

У захтеву, који су поднели шеф посланичког клуба ФПО Максимилијан Краус и посланик Антон Махдалик, а о којем се тренутно води расправа, истиче се да Косово није никаква независна држава.

"Косово је било део Србије и супротно међународном праву, НАТО бомбардовањем 1999, отцепљено је од Србије и до данас га већина држава није признала као независно. Признањем Косова од стране САД и европских држава је, не само прекршен и погажен суверенитет и територијални интегритет Србије, већ и Резолуција УН 1244, која гарантује суверенитет и територијални интегритет Србије", навodе из ФПО.

Због тога, сматрају, аустријска влада није смела да призна "Косово".

"Годинама, након проглашења независности, Косово остаје спорно и значајне земље широм света га не признају. И односи са Србијом су напети и недавно су се додатно погоршали. На том простору албанска, албанско-муслиманска већина стоји насупрот српској православној мањини. Права и политичка аутономија српске мањине се и даље не гарантују“, напомиње се у документу.

У резолуцији, ФПО истиче и да постоје дефицити у изградњи правне државе и борби против корупције, наводећи да је Косово у Индексу о корупцији Транспаренси интернешенела пало са 95. на 176. место.

"Организовани криминал је посебно велики проблем", упозорава ФПО.

Због свега тога ФПО подноси Резолуцију против признања "Косова" као независне државе и против његовог приступања ЕУ.

Руски „Кинџали“, „Калибри“ и „Герани“ засули Украјину

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА