Најновије

ФСБ УХАПСИЛА 5 УКРАЈИНСКИХ АГЕНАТА У СЕВАСТОПОЉУ: Припремали терористичке нападе и саботаже

Код ухапшених су током претреса пронађене три готове бомбе, експлозив из Велике Британије, а откривена су и три скровишта разорног оружја.

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије открила је у граду Севастопољу обавештајну групу украјинских специјалних служби, створену за вршење саботажних и терористичких акција против војног особља руске Црноморске флоте, као и војних, транспортних и енергетских инфраструктурних објеката у региону, саопштио је ФСБ.

"Ухапшено је пет агената Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине и Службе безбедности Украјине, које су регрутовале специјалне службе Украјине у Запорошкој области", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, код ухапшених су током претреса пронађене три готове бомбе, експлозив из Велике Британије, а откривена су и три скровишта разорног оружја.

"Један од ухапшених је припремао саботажу на територији аеродрома, други је планирао да ликвидира високог официра Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Украјински агенти су експлозивне направе и средства за уништавање са територије Украјине достављали поштом, аутобуским превозом и смештали у скровишта.

Фотографије са координатама скровишта послате су украјинским спонзорима, који су извршиоцима накнадно давали задатке да изврше конкретну саботажу или терористички напад. 

За почињена кривична дела предвиђена је казна доживотног затвора.

Шта се догодило с америчким носачем авиона који је био на мети Хута?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube