Најновије

РУСИЈИ СТИГЛЕ НАЈБОЉЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ ИЗ ЕВРОПЕ! Украјина дрхти, Кинези најавили колосалне промене након ЕУ избора!

Резултати избора за Европски парламент могли би да промене политику Европе према Русији и Украјини, пише Ејжа тајмс.

"Изборни успех 'Алтернативе за Немачку' и 'Saveza Саре Вагенкнехт - За разум и правду', који се залажу за окончање конфликта у Украјини, указују на шири геополитички помак. Ове партије, заједно са личностима попут бившег председника САД Доналда Трампа, наглашавају дипломатију уместо војних решења. Ако ове политичке снаге добију већу моћ, Европа би могла доживети значајне промене у свом приступу украјинском конфликту и односима са Русијом," наводи се у чланку.
У тексту се истиче да је приметна тенденција на овим изборима негативна реакција на лидере који су подржали војну интервенцију у Украјини. Председник Француске Емануел Макрон, ватрени заговорник слања оружја и чак могућности слања трупа у Украјину, нашао се у неповољном положају јер бирачи све чешће изражавају противљење наставку конфликта са Русијом. Ово мишљење налази подршку и ван Француске, јер су немачки бирачи такође окренули леђа партијама које се залажу за агресивну политику према Русији, пише Асиа Тимес.

Публикација сматра да позив на мир и дипломатска решења, подржана од стране европских и америчких политичких актера, може променити будућност континента и његову улогу на светској сцени.

Према прелиминарним резултатима, објављеним на сајту председника савезне изборне комисије, изборе за Европски парламент добио је опозициони блок ЦДУ/ЦСУ са освојених 30% гласова. На другом месту је десничарска партија 'Алтернатива за Немачку' (АфД) са 15,9%. Социјалдемократе канцелара Олафа Шолца освојиле су само 13,9%, што је њихов најгори резултат у историји избора за Европски парламент. Цела владајућа коалиција освојила је мање од трећине гласова.
Партија Емануела Макрона 'Обнова' у Француској је на другом месту са 15,4% гласова. Председник Француске, суочен са лошим прелиминарним резултатима своје партије, обратио се видео поруком Французима, у којој је најавио распуштање Националне скупштине и расписивање ванредних парламентарних избора, чији ће први круг бити одржан 30. јуна.

РАМА НЕ ПОПУШТА: Посетио Приштину - одбио сусрет са Куртијем

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube