Најновије

ХАОС НА ФРОНТУ! Украјински војник украо тенк да би се предао (ВИДЕО)

Према писању бившег министра информисања ДНР, украјински војник је тенк украо јер је то видео као сигурнији начин да се преда.

Војни експерт и бивши министар информисања Доњецке Народне Републике Данил Безсонов објавио је на свом Телеграм каналу крајње необичан снимак на коме се може видети како се украјински војник предао руским снагама са све украденим тенком Т-64.

У питању је Максим Лихачов, стар 39 година, из Сватова у Луганској Народној Републици, што је према писању "Росискаје газете" вероватно утицало на његов потез. Како наводи Безсонов, украјински војник је до јесени 2022. живео у Пољској одакле се вратио у Украјину и ступио у редове 101. бригаде украјинске војске. 

Потом је премештен у 119. бригаду, а у тренутку када се предао руској војсци био је припадник 59. бригаде.

"Лихачов је прешао на нашу страну на Доњецком правцу у украденом украјинском тенку Т-64. Тенк је украо јер је мислио да ће у њему бити безбедније да дође до наших положаја, где су га већ чекали руски војници у складу са претходним договором", написао је Безсонов на свом Телеграм каналу.

Што се тиче украјинске војске, Безсонов наводи да "нико не би пуцао у леђа" и да је за трупе на првој линији фронта бег Лихачова у тенку изгледао као "регуларан одлазак на борбени задатак".

"Са ким се Максим састао у Пољској, након чега се вратио у Украјину, због чега је свака бригада украјинске војске у којој је био претрпела значајне губитке и шта ће радити сада код нас, Лихачов ће имати прилику да лично исприча", закључио је Безсонов.

ПУТИН СПРЕМАН ДА ЗАМРЗНЕ РАТ У УКРАЈИНИ? Спреман и да се бори ако Кијев и Запад не одговоре

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240617011501d1a1daad