Најновије

ПУТИН СЕ РАЗБЕСНЕО ПОСЛЕ ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА! Спрема се жестока освета украјинској војсци

Какав ће бити одговор Москве на украјинско ракетирања Севастопоља, у коме су погинули и рањени цивили, зна само руски државни и војни врх, али руски војни експерти сматрају да би одговор Русија требало да буде „жесток“. Кремљ је кратко поручио – последица ће бити.

Војни експерт Алексеј Леонков истиче да су Оружане снаге Украјине 23. јуна извеле напад на Севастопољ са пет америчких оперативно-тактичких ракета "атакамс" опремљених касетним бојевим главама. Руска ПВО је пресрела четири пројектила, док је пети експлодирао у ваздуху, што је довело до жртава међу цивилима. Повређено је 153 људи, од којих је око 80 хоспитализовано, међу којима и 27 деце. Четворо је погинуло, укључујући двоје одраслих и две девојчице од две и девет година.

Леонков објашњава да је једна ракета пробила руску ПВО због промене трајекторије лета. Специјалиста који је променио путању знао је да ће касетна муниција пасти на плажу пуну цивила, истиче Леонков. На плажи није било војних циљева, што указује на намерну мету цивила.

Одговорност и Последице

Експерти оцењују да су за ракетирање Севастопоља одговорне САД и кијевски режим, укључујући украјинске оружане снаге и америчке саветнике. Леонков наводи да је амерички стратешки извиђачки дрон "глобал хоук" био кључан у корекцији лета пројектила.

Путин је преузео контролу над ситуацијом у Севастопољу и Русија планира одговарајућу реакцију. Леонков предлаже да Русија означи све војно-извиђачке системе НАТО-а изнад Црног мора као легитимне војне циљеве и обори их. Потребно је затворити ваздушни простор од руских обала на најмање 300 километара.

Мотиви и Стратегија

Експерти тврде да је напад био унапред планиран терористички чин, а Кијев је намерно изабрао православни празник Свете Тројице за напад. Терористички напади у Дагестану истог дана указују на координацију са циљем дестабилизације Русије.

Напад је такође одговор на мировне предлоге Владимира Путина. Експерти верују да Кијев не може да се помири са чињеницом да је Крим руски, и покушава да уништи инфраструктуру Црноморске флоте и летњу сезону на Криму.

Завршне Речи

Леонков закључује да Америка гура Европу у директан сукоб са Русијом, а Русија је пореметила америчке планове у Северној Кореји и Вијетнаму. У Севастопољу и на Криму је 24. јун проглашен даном жалости, а председник Путин је изразио саучешће становницима Севастопоља.

Стејт департмент о нападу на Севастопољ: САД жале због цивилних жртава у свим сукобима

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube