Најновије

ШТА ЈЕ ОВО УКРАЈИНА УРАДИЛА? Руси гледају и не верују својим очима

Украјинске снаге су гранатирале село Невскоје у Луганској Народној Републици (ЛНР) користећи ракетни систем "Град", а разлог би могао бити грешка у прорачунима артиљераца или провокација с циљем оптуживања руских снага, изјавио је за РИА Новости војни експерт и пензионисани потпуковник ЛНР-а Андреј Марочко.

- Наоружане формације Украјине извеле су напад на насеље у ЛНР-у под њиховом контролом. Украјински милитанти су гранатирали окупирано насеље Невскоје користећи ракетни систем "Град" калибра 122 милиметра. Ватра је отворена из возила БМ-21 'Град', коришћено је најмање 40 пројектила - рекао је Марочко за агенцију.

Према његовом мишљењу, напад на село могао је бити резултат "пријатељске ватре" и грешке у прорачунима украјинских артиљераца, али и намеран напад на преостале цивиле у Невском ради пропаганде и дискредитације руских оружаних снага.

Министарство одбране Русије је у понедељак саопштило да су јединице групације "Запад" заузеле повољније положаје и нанела пораз формацијама 14., 43., 44., 116. механизоване бригаде и 3. јуришне бригаде украјинских снага у областима насеља Шијковка, Сињковка, Пески-Радковске, Дружељубовка у Харковској области и Невскоје у Луганској Народној Републици.

Швајцарски "Ноје Цирхер цајтунг" о отварању рудника литијума у Србији: Вучићев пољубац за Рио Тинто

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА