Најновије

НОВА ЛИЦА НА ПОТЕРНИЦИ: Москва издала налог за хапшење украјинских званичника

Списак лица које треба ухапсити допуњен је именом актуелног секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине и бившим председником Службе безбедности Украјине.

Московски суд издао је налог за хапшење бившег председника Службе безбедности Украјине (СБУ) Валентина Наљивајченка и актуелног секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Александра Литвињенка, преноси ТАСС.

Ова лица траже се због ратних злочина, а одлука о хапшењу ступа на снагу од тренутка њихове екстрадиције или привођења на територији Русије.

Према писању руских медија, Истражни комитет Русије је раније покренуо кривични поступак против Наљивајченка због потпиривања мржње према руским војницима, што је учињено јавно, на једној од украјинских телевизија. Бивши председник СБУ је том приликом претио руским војницима, који се боре у зони СВО, што је Москва оценила као непријатељску изјаву усмерену против руске војске и интереса Руске Федерације.

Наљивајченко је вршио дужност председника Службе безбедности Украјине у периоду од 2006. до 2010. године, и поново током 2014. и 2015. године. 

Литвињенко је од марта ове године секретар Савета за националну безбедност Украјине, када је на тој функцији заменио Алексеја Данилова. Једно време такође је био на челу СБУ.

БОЦАН ХЕРЧЕНКО:Приштинске власти величају нацистичке колаборационисте

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube