Најновије

ДРАМАТИЧНА ПРОГНОЗА РУМУНСКОГ ГЕНЕРАЛА! Војска прави мрачну прогнозу, Русија неће стати!

Постоји опасност од ескалације сукоба у Украјини и Румунија мора да убрза допуну одбрамбених снага, изјавио је начелник генералштаба румунске војске, генерал Георги Влад.

Влад је изјавио да прогноза коју прави румунска војска предвиђа и сценарије као што је ескалација сукоба, укључујући и оне војне природе.
- Настављамо да се кладимо на одвраћање које генерише одбрамбена способност. Зато притискамо педалу да ојачамо институцију националне одбране и ојачамо одвраћање и одбрану НАТО-а - рекао је Влад, преноси портал Диги24.ро.

Шеф румунске војске изјавио је у фебруару у интервјуу за Слободну Европу да треба изменити закон о војној обуци становништва за одбрану, како би Румуни били обучени и припремљени у случају рата.

Каже да постоји предлог закона о томе упућен у парламент и да се нада да ће бити усвојен ове године.
- Руска Федерација је постала проблем за светски поредак, за демократију. У ствари, то је рат Русије са демократским светом. То није рат са Украјином. Да, становништво Румуније, као и целокупно становништво Европске уније, Европе, мора бити забринуто и морамо усвојити одговарајуће мере да бисмо били спремни. Ја лично, не нужно као војно лице, верујем да се Руска Федерација овде неће зауставити. Ако победи у Украјини, главна мета ће бити Република Молдавија. Бићемо сведоци тензија на Западном Балкану. Више сам него уверен да ће политика председника Путина ескалирати у блиској будућности - изјавио је генерал Влад.

Међународни институт за безбедност: Придружено чланство тзв. Косова...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240615221300d9f89b05