Најновије

ПУТИН СПРЕМАН ДА ЗАМРЗНЕ РАТ У УКРАЈИНИ? Спреман и да се бори ако Кијев и Запад не одговоре

Руски председник Владимир Путин спреман је да заустави рат у Украјини договором о прекиду ватре који признаје тренутне линије ратишта, изјавила су четири руска извора Ројтерсу, рекавши да је спреман да се бори ако Кијев и Запад не одговоре.

Три извора, упозната са разговорима у Путиновом окружењу, рекла су да је руски званичник малој групи саветника изразио фрустрацију због онога што сматра покушајима Запада да осујети преговоре и одлуком украјинског председника Володимира Зеленског да одбаци преговоре, јавља Ројтерс у тексту који је представио као ексклузиву.

- Путин може да се бори колико год је потребно, али Путин је такође спреман на прекид ватре - да замрзне рат - рекао је високи руски извор, који је сарађивао са Путином и има сазнања о разговорима на највишем нивоу у Кремљу, преноси Ројтерс.

Он је, као и остали цитирани у овој причи, говорио под условом анонимности с обзиром на осетљивост ствари.
За овај извештај, Ројтерс је разговарао са пет људи који раде или су радили са Путином на вишем нивоу у политичком и пословном свету. Пети извор није коментарисао замрзавање рата на тренутним линијама фронта.

Путинов портпарол Дмитриј Песков, у одговору на захтев за коментар, рекао је да је шеф Кремља више пута јасно ставио до знања да је Русија отворена за дијалог како би постигла своје циљеве, рекавши да земља не жели "вечни рат".

Министарство спољних послова и одбране Украјине није коментарисало сазнања Ројтерса.

Прошлонедељно именовање економисте Андреја Белоусова за руског министра одбране неки западни војни и политички аналитичари видели као стављање руске економије на трајни ратни режим како би Москва победила у дуготрајном сукобу.

НЕМЦИ ОГОРЧЕНИ! Путин се жестоко осветио Берлину!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube