Најновије

КУРТИ: Фестивал "Мирдита, добар дан" отели Вулин и Дачић

Србија је још једном показала своје непопустљиво непријатељство према свему што има везе са миром и помирењем, поручио је Аљбин Курти након отказивања фестивала "Мирдита, добар дан", који за циљ има промовисање самопроглашеног Косова у српској престоници.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти реаговао је на отказивање фестивала "Мирдита, добар дан" у Београду, поручујући да је Србија "забранила још једну иницијативу коју спонзорише ЕУ" и да су догађај "отели потпредседник Владе Србије Александар Вулин и министар унутрашњих послова Ивица Дачић".

"Након што је још једном одбила да потпише Основни споразум уз подршку ЕУ, подржан од САД, Србија је у четвртак затворила још једну иницијативу коју спонзорише ЕУ: 'Мирдита, добар дан', написао је Курти на Иксу.

Додао је да је у питању "културни фестивал са деценијском историјом слављења различитости и окупљања уметника са Косова и Србије".

"'Мирдита, добар дан' отели су потпредседник Владе Србије Вулин и Министар унутрашњих послова Дачић, који су га до непрепознатљивости деформисали у гротескну параду мржње и дискриминаторских порука. Уместо уметницима, реч је препуштена групама хулигана", истакао је Курти и додао: "Нажалост, Србија је још једном показала своје непопустљиво непријатељство према свему што има везе са миром и помирењем".

РУСИЈА ВРАЋА ХЕРСОН? "Спремни смо за прелазак Дњепра!" Украјина...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА