Најновије

СПЕЦИЈАЛНЕ РУСКЕ БОМБЕ Британски аналичар открио колика опасност прети Украјинцима

Русија је почела да користи нове, снажне авионске бомбе ФАБ-3000, које су се показале као изузетно деструктивне за војну инфраструктуру Украјине, изјавио је британски аналитичар Александар Меркурис на YоуТубе каналу Дуран. 

"Ово је апсолутно гигантска бомба тешка три тоне, створена да елиминише најмоћније утврђене области и положаје," рекао је Меркурис.

Према његовим речима, ефекти које ФАБ-3000 има на циљеве су девастирајући. "Када ФАБ-3000 погоди стратешку и војну инфраструктуру, одмах је уништава," истакао је аналитичар. Поред деструкције објеката, бомба проузрокује и велике губитке међу особљем које се нађе у близини удара.

Министарство одбране Русије објавило је у марту да је започета масовна производња ових тротонских високоексплозивних бомби. Вођени новим технологијама, ФАБ-3000 се претвара у оружје високе прецизности, способно за деловање на посебно утврђене области, додао је војни експерт Алексеј Леонков за РИА Новости.

Меркурис је закључио да су резултати употребе ове бомбе "застрашујући", наглашавајући њену ефикасност у борби против утврђених позиција непријатеља. Употреба ФАБ-3000 одражава наставак интензивирања војних операција у региону, с потенцијално далекосежним последицама за укупну стабилност и безбедност у конфликтним зонама.

Опроштајна порука терористе Жујовића супрузи: Овај аутобус вози у рај

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА