Најновије

КАМИОНИМА КРЕНУЛИ У ТОТАЛНО УНИШТАВАЊЕ: Ово што ради Зеленски постаје баш болесно (ВИДЕО)

Под окриљем ноћи, простор око цркве Светих Владимира и Олге у Десјатинском манастиру у Кијеву био је опкољен од стране полиције и војске. Тада су биле блокиране мобилне комуникације на целом подручју око манастира, чиме је спречен било какав облик комуникације са спољним светом.

У светињу је стигла грађевинска опрема и почело је уништавање храма. Игуман Десјатинског манастира, епископ Боровски Климент, није био код манастира јер му је полиција забранила приступ, што је додатно повећало тензије међу верницима и становништвом. Један од свештеника је покушао да уђе у храм и спасе икону Богородице „Владимирска-Десијатинска“, али је наишла полиција која га је одмах зграбила и покушала да га стрпа у кола. Ипак, успео је да побегне и избегне хапшење.

Верници и мештани Кијева су у шоку и огорчени због овог чина који сматрају атаком на њихову веру и културно наслеђе. Многи се питају ко стоји иза овог чина и која је његова сврха. Локалне власти до сада нису издале званично саопштење поводом овог догађаја, што само доприноси спекулацијама и незадовољству међу становништвом.

Црква Светих Владимира и Олге, као део Десјатинског манастира, има дугу и значајну историју у православљу и представља један од симбола духовног и културног идентитета града Кијева. Њено уништавање представља велики губитак за све који су везани за ову светињу и њену историјску вредност.

Ударци режима не престају! Овог пута мета је Црква.

Украјински снимци борби за Волчанск (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202406011512019c8ee3fe