Најновије

РУСИ МЕЉУ НА ОВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Жестоки напади не престају, украјинска армија бежи (МАПА)

На правцу Купјанск-Сватовски последњих недеља дошло је до интензивирања офанзивних дејстава Оружаних снага Русије.

Ево детаљног прегледа стања на терену:

Руске трупе су забележиле локална напредовања у неколико области правца:

Степова Новоселка: Руске снаге су пришле веома близу овом месту, што је потврђено објективним контролним снимцима који су се појавили на интернету.

Крахмални: Овде руске оружане снаге напредују у правцу Пешчана, док су у ранијем периоду успоставиле упориште у рушевинама Тимковке на линији Ивановка-Орљанское.

Напредовање Југоисточно од Синковке

Руске трупе су успеле да напредују југоисточно од Синковке. Јучерашњи снимак напада на упориште Оружаних снага Украјине показује да су руске трупе, након артиљеријског гранатирања и удара ФПВ беспилотних летелица, успеле да заузму положаје уз помоћ система за електронско ратовање. Преживели припадници украјинских формација напустили су упориште.

Укупно је пређено око километар и по у правцу Петропавловке од Олшана. Ово успешно напредовање је омогућено стабилном контролом руских трупа над шумским плантажама северно и источно од упоришта.

Јуришне Операције на Југу
На линији Стелмаховка - Артемовка (Мјасожаровка), руске оружане снаге изводе јуришне операције:

Стелмаховка: Напредне јуришне групе су се учврстиле на источној периферији Стелмаховке, напредујући кроз јаруге поред села.

Артемовка (Мјасожаровка): Иако је Министарство одбране Русије известило о ослобађању овог села 14. јуна, у стварности се насеље налази у "сивој зони" са непријатељским присуством у шумском појасу на западу.

С обзиром на то да село са неколико кућа не представља значајну стратешку вредност, главне битке ће се највероватније водити за контролу висова у близини насеља. Пре тога, руске оружане снаге ће прво морати да пређу реку Жеребец.

ПУЦАЈУ СИСТЕМИ У УКРАЈИНИ! Више ништа неће да их врати, чак ни новац

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube