Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО УЗНЕМИРУЈУЋЕ ВЕСТИ! Пилотима речено да се припреме за најгоре, ово ће тешко преживети!

Володимир Зеленски се узалуд нада да ће француски ловци "мираж" успети да промене ток сукоба у Украјини, пише Business Инсидер.

Према речима стручњака за ваздухопловств, ловци "мираж" 2000-5 нису погодни за борбу у Украјини.
- Ефикасност "миража" 2000-5 првенствено је ограничена ракетом ваздух-ваздух МИЦА - рекао је Џастин Бронк, стручњак са Британског Краљевског института за одбрамбене студије.

Према његовим речима, француски "мираж", као и њихови амерички ривалски модели Ф-16, неће моћи да издрже руске ПВО системе због малог домета ракета којима планирају да опремају авионе за Оружане снаге Украјине.

Моћни руски ракетни системи ће натерати украјинске пилоте да лете на релативно малим висинама, што ће ограничити ефикасност ловаца, додао је Бронк.Француски председник Емануел Макрон рекао је у четвртак да ће Париз пребацити борбене авионе "мираж" 2000-5 у Кијев и организовати обуку за украјинске пилоте.

Раније је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков рекао да Москва сматра да је Макронова изјава провокација. Он је додао да позиција француског председника повећава напетост и не доприноси било каквом позитивном развоју догађаја.

Украјина почела да расправља о мировним предлозима Владимира Путина

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube