Најновије

НЕБЕНЗЈА: Ако Кијев и Запад одбију мировни план Русије, биће одговорни за наставак крвопролића

Кијев и његови спонзори демонстративно игноришу мировне напоре за решавање сукоба и одбијају да их размотре, поручио је стални представник Русије при УН.

Запад и кијевске власти ће у случају да одбију предлог Русије за решавање сукоба у Украјини сносити политичку и моралну одговорност за наставак крвопролића, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

"Ако Запад и Кијев одбију тај мировни предлог, морална и политичка одговорност за наставак крвопролића биће на њима", казао је Небензја на седници СБ УН о Украјини, која је сазвана на захтев Русије, а поводом одлуке неких држава на западу да дозволе Кијеву да страним оружјем гађају територију Русије.

Додао је и да ако Кијев одбаци садашњи предлог, онда ће убудуће услови за почетак преговора бити другачији.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је претходно изнео Кијеву и Западу нови предлог за прекид сукоба у Украјини, који је Владимир Зеленски одбацио.

Небензја је указао да Кијев и његови спонзори демонстративно игноришу мировне напоре за решавање сукоба и одбијају да их размотре.

Он је рекао да Русија позива земље, чија се руководства имају здраворазумски приступ, да не верују лукавим позивима на скуп о Украјини у Швајцарској.

Обраћајући се чланицама Савета безбедности, Небензја је поручио да ће Русија дати свој одговор на све злочине Кијева у које је умешан и Запад.

"Западни војници практично ручно управљају процесом примене високопрецизног оружја у Украјини, било да се ради о британским ракетама 'сторм шедоу', америчким 'атакамс' или француским, јер Украјинци то сами не могу", закључио је Небензја.

Неочекиван потез Бајдена! Велики преокрет у Украјини! Кијев ће полудети, ово је за њих најгорe!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube