Најновије

ПУТИНОВ БЛИЗАК САРАДНИК ОТКРИО КО СЕ СВЕ ШАЉЕ НА ФРОНТ: "Ухватили смо их више од 30.000, њих 10.000 је већ у Украјини"

Александар Бастрикин, шеф руског истражног комитета, изјавио је да руске власти регрутују странце који су недавно добили руско држављанство за помоћ у ратним операцијама у Украјини. Ова објава је дата током Међународног правног форума у Санкт Петербургу.

Бастрикин је нагласио да је идентификовано преко 30.000 страних миграната који су добили руско држављанство али се нису пријавили за војну службу. "Већ смо ухватили више од 30.000 мигранта који су добили држављанство, а нису се пријавили за војску, па смо отприлике 10.000 њих послали у зону рата", рекао је Бастрикин током панела.

Шеф истражног комитета описао је овај потез као примену руског устава, истичући да су мигранти потребни за физичке радове као што су копање ровова и градња утврђења. "Зашто су ти мигранти тамо потребни? Да копају ровове и граде утврђења. За то су нам потребне добре радне руке. Они се сада придружују нашим позадинским јединицама", додао је.

Извештаји такође наводе да руске агенције за спровођење закона врше рације у фабрикама и предузећима широм Русије у потрази за легалним и илегалним мигрантима. Током рација, мигрантима се често издају обавештења о војном позиву.

Поред власти, различите руске приватне компаније ангажују мигранте за радове попут копања ровова на фронту у Украјини, што додатно потенцира улогу миграната у подршци руских војних снага.

ВЕЛИКОАЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Oкупатору у Приштини дао је све оно што није ниједна власт још од Другог светског рата!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240630200503c2504d41