Најновије

ДОДИК: Ми из Републике Српске никада нисмо били босански Срби, већ увек Срби

Никада не можемо дозволити да нас на такав начин квалификују. Све што раде је да покушавају да нас одвоје од Србије, поручио је председник Републике Српске.

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је синоћ у Суботици да су његова и политика председника Србије Александра Вучића чврсте и српске и да су Српска и Србија, по његовој перцепцији, једна држава у којој живи један народ.

"Српска и Србија су једна држава, без обзира шта о томе мислили са Запада, јер у њој живи један српски народ. Ми нисмо никакви босански Срби, увек смо Срби и никад нисмо дозволили да нас одвоје од Србије. Ми из Српске волимо Србију и никад нисмо урадили ништа против Србије", нагласио је Додик.

Додик је одао посебну захвалност председнику Србије Александру Вучићу због реализације пројеката у општинама широм Српске, преноси РТРС.

"Са великим није лако, али је увек важно шта ми хоћемо. Немојте се питати шта они мисле, него шта ми одлучујемо да радимо", рекао је Додик на свечаности под називом "Вече Републике Српске" којом је Завичајна заједница Република Српска прославила 10 година постојања и успешног рада у Суботици.

Он је нагласио да Србија може бити само снажна због овога што ради Вучић, а то је да има јаку позицију.

"Ми, а и ви који сте овде дошли из наших крајева, никада нисмо били босански Срби, ми смо увек били Срби. Никада не можемо дозволити да нас на такав начин квалификују. Све што раде је да покушавају да нас одвоје од Србије", истакао је Додик, преноси Срна.

Он је позвао окупљене да на изборима подрже листу око председника Србије Александра Вучића, те указао да су сви председници Србије увек гајили братску љубав према Републици Српској, али да са Вучићем нема приче, већ има пројеката.

"Србија која има доста својих унутрашњих изазова, присутна је у Републици Српској и захвалан сам Вучићу, јер је у свим локалним заједницама у Српској, а има их 63, изградио неки објекат гдје је Србија помогла и значајно донирала или потпуно изградила вртиће, школе или неке комуналне објекте", рекао је Додик.
Он је истакао да Срби из Републике Српске не дају на Србију, јер знају да је једино она њихов гарант.

ГОРИ ХАРКОВ КАО БАКЉА: Фронт постао паклено крвав, чека се руска офанзива

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА