Најновије

ШПИГЛ ОБЈАВИО ПОВЕРЉИВА ДОКУМЕНТА БЕРЛИНА: Више није тајна, број војника расте, НАТО ће за рат против Русије користити борце Бундесвера

Немачкој ће бити потребно најмање 75.000 додатних војника да би испунила своје обавезе према НАТО-у, док алијанса прилагођава своје одбрамбено планирање да се суочи са Русијом, објавио је данас Шпигл.

На самиту у Вилњусу прошле године, лидери НАТО-а су потписали прве велике одбрамбене планове од краја Хладног рата, са детаљима о томе како ће алијанса одговорити на могући руски напад, пише Ројтерс уз оцену да НАТО деценијама није видео потребу да прави такве планове, будући да се сматрало да постсовјетска Русија више не представља претњу по западне земље.
НАТО и национални војни планери били су идентификовали несташице када су у питању људство и оружје потребни за одбрану од потенцијалног руског напада који би, према речима немачког војног врха, могао да се догоди већ 2029.

Нови захтеви НАТО-а значе да це немачким оружаним снагама бити потребно додатних 75.000 војника за попуњавање додатних савезничких корпуса, дивизија и бригада потребних за спровођење одбрамбених планова, пренео је Шпигл, позивајући се на поверљиве документе.

Немачко министарство одбране није одмах било доступно за коментар.
У овом тренутку, Бундесвер има око 180.000 војника, што је мање од циља од око 200.000 војника и 80.000 цивилних запослених.

Слободан Антонић: Мали коментар протеклих избора

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube