Најновије

„Свега се сећа“: Председник Словачке посетио Фица у болници

Словачки премијер Роберт Фицо сећа се околности атентата извршеног на њега 15. маја, изјавио је новоизабрани председник Петер Пелегрини, који је посетио шефа Влада у болници.

„Он се свега сећа. Изненађен је како се то брзо одиграло“, рекао је Пелегрини за ТВ ТАЗ.

Премијер је био свестан када је допремљен у болницу и сећа се, према Пелегринијевим речима, како су му пружили прву помоћ, казао је Пелегрини који је у четвртак успео да неколико минута поразговара са Фицом.

Пелегрини је рекао да лекари не планирају да поново оперишу Фица и да ће у понедељак бити донета одлука о пребацивању у Братиславу.
Словачки премијер Роберт Фицо налази се у болници у Банској Бистрици где је оперисан после рањавања у пуцњави након седнице Владе која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара североисточно од Братиславе. Фицо је после вишечасовне операције на 24 сата био уведен у стање индуковане коме.

На Фица је пуцано када је, после састанка у среду, изашао да се поздрави са окупљеним грађанима.

Нападач на Фица је одмах ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дело покушај убиства из политичких разлога.

Министар одбране Словачке изјавио је у, након ванредне седнице Државног савета безбедности и Владе, да лекари чине све да стабилизују стање премијера, као и да не може да констатује да се ситуација развија позитивно нити да је он ван животне опасности.

Министар унутрашњих послова Матуш Шутај-Ешток претходно је објавио да је на Фица испаљено пет хитаца и потврдио да је атентат на премијера изведен због политичких мотива.

ПАЛО НОВО УТВРЂЕЊЕ! Руске трупе успешно упадају на територије које су држали Украјинци (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА