Најновије

Зеленски се опет жали на дефицит Патриота: Не можемо ништа против руских КАБова

Системи Патриот неће пружити Украјини поуздану заштиту од руских авијационих једрећих бомби (КАБ), изјавио је Владимир Зеленски у интервјуу за Philadelphia Inquirer, још једном затраживши од Запада ракете дугог домета.

„Патриот не може да се бори против КАБ-а“, рекао је он, истакавши да је Патриот скуп - током борби против руских КАБ-а Украјина неће имати потребан број ових ракета.

„Ако узмемо цену ракете Патриот, број ракета Патриот и узмемо КАБ-ове, онда никада нећемо имати хиљаде (ракета Патриот) месечно. Рећи ћу вам искрено, нећемо имати стотине пројектила месечно јер свака ракета кошта више од 3 милиона долара. Није само питање новца - оне се једноставно не производе толико“, пожалио се Зеленски.

Истовремено, он је још једном покренуо питање испорука Кијеву ракетама дугог домета за нападе на руску територију.

Украјинске власти се стално жале на дефицит система ПВО и ракета за њих. Почетком јуна Зеленски је изјавио да је Кијев постигао договор са западним земљама о набавци додатних система ПВО. Није навео њихов број нити друге податке. Премијер Денис Шмигал је 28. јуна најавио да ће Кијев од западних земаља добити три ПВО система Патриот, неколико других система и ракете за њих.

ОГЛАСИО СЕ ЧЕЛНИК МУП: Објаснио шта значи црвени ниво безбедности

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 2024070223431734567404