Најновије

РУСКИ "ПЛАН Б" КОЈИ ЋЕ УНИШТИТИ КИЈЕВ: Вероватно најјачи ударац до сада

Председник Русије, Владимир Путин, јавно је изразио став да је легитимитет украјинског председника Володимира Зеленског окончан, истичући потребу за поновним процењивањем саговорника у будућим преговорима.

Путин је нагласио да, када се преговори обнове, мора бити јасно са ким се тачно преговара и ко је овлашћен да потписује међународне документе. Ово ставља у питање способност Зеленског да представља Украјину на међународном плану.

Један од главних циљева предстојеће конференције у Швајцарској јесте да западне земље и спонзори кијевског режима поново потврде легитимитет Зеленског. Ово је суштинско питање које ће одредити даље кораке у дипломатским напорима.

Русија никада није одбила преговоре о Украјини. Истанбулски споразуми из 2022. године били су прихватљиви и за Кијев и за Москву. Путин је нагласио да је Москва увек спремна за разговоре, али само на основу реалности на терену и резултата преговора у Истанбулу.

У светлу текућих тензија, Русија изводи нуклеарне вежбе по плану, не покушавајући да форсира било какву ескалацију, већ да одржи кохерентност својих одбрамбених капацитета.

ХАОС НА ФРОНТУ! Украјински војник украо тенк да би се предао (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube