Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО: Наши дронови не могу против руске одбране

Велики број украјинских дронова који стижу на фронт често не испуњавају своје задатке, јер је руски систем за електронско ратовање моћан и јер су руски дронови моћнији, признао је генерал Оружаних снага Украјине.

Русија је повећала производњу дронова и њене беспилотне летелице су и по квалитету и по количини моћније од украјинских, признао је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос у интервјуу бившем посланику Раде Бориславу Берјозу.

"Велики број украјинских дронова који стижу на фронт често не испуњавају своје задатке, јер је руски систем за електронско ратовање моћан и јер су руски дронови моћнији. Ако причамо о њиховој способности да се супротставе украјинском систему за електронско ратовање – овде није само питање квантитета, већ и квалитета и флексибилности", рекао је Кривонос.

Процес унапређења украјинских уређаја успорен је због непрофесионализма и бирократије, док је руска индустрија прешла на моћну производњу, навео је Кривонос.

Према његовим речима, Русија за само један дан произведе око 1200 дронова.

"То је озбиљан показатељ. Сетимо се да је пре пола године тај број био негде око 200, 150 дронова. А онда је тај број почео да расте, а и сада расте прилично моћно", рекао је Кривонос.

Раније је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев рекао да је производња дронова у Русији до почетка Специјалне војне операције била слабо развијена, али да је за време борби на фронту тај проблем превазиђен и да је руски одбрамбено-индустријски комплекс одолео изазову.

ДОДИК: Mарфи тврди да у Дејтону не пише да Српска има право да се одвоји од БиХ, а где пише - да нема?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube