Најновије

РУСКИ МЕДИЈИ БРУЈЕ! Издао је Путина па кренуо путем Зеленског

Поступци Пашињана могу да изазову економски колапс и тоталну зависност од Запада, наводи сајт "Катехон", без могућности уласка у ЕУ или НАТО.

Протеклих дана у Јерменији су се десили веома значајни догађаји, који би могли да означе почетак краја политичке каријере премијера Никола Пашињана, пише руски сајт "Катехон".

Никол Пашињан се већ обратио Француској са званичним предлогом да припреми контингент снага које треба да се разместе у Јерменији. У исто време он покушава да се посвађа са чланицама ОДКБ-а и користи силу како би сузбио протесте на улицама Јеревана.

Заправо, Пашињан се потпуно потчинио западним политичким елитама и допустио да се све значајне одлуке за Јерменију доносе у Вашингтону или Паризу.

Ипак, руске снаге су и даље стациониране на границама са Турском и Ираном, француске трупе још нису размештене на територији Јерменије, а Јереван није изашао из ОДКБ-а, упркос изјавама Пашињана да планира да то уради.

Премијер је недавно изјавио да ће, уколико то народ жели, поднети оставку. Међутим, митинге опозиције Пашињан не сматра изразом воље становништва Јерменије.

Пашињан је поздравио акције снага безбедности, које су 12. јуна употребиле шок бомбе против демонстраната, уз претњу да ће и следећи пут полиција поступати на исти начин.

Чудно и агресивно понашање Пашињана

Званични, провладини медији у Јеревану тврде да се протести одвијају по пажљиво планираном сценарију првог јерарха и једног од лидера опозиције – поглавара Тавушке епархије Јерменске апостолске цркве архиепископа Баграта Галстањана.

Према овој верзији, Галстањан жели да изазове крвопролиће како би дискредитовао власт и снаге безбедности. Јерменска црква се у штампи назива "криминалном групом". Раније је посланик Грађанског уговора Арсен Торосјан рекао да "мит о јерменској цркви треба уништити до темеља".

За Галстањана многи предвиђају да ће после оставке Пашињана постати премијер прелазне владе.

Међутим, Галстањан је пребрзо постао вођа протеста. Архиепископ има и држављанство Канаде, где је водио епархију Јерменске цркве. Деведесетих година прошлог века, он је студирао на енглеском универзитету у Лидсу, а 2012. године завршио је постдипломске студије на Универзитету Конкордија у Монтреалу.

Другим речима, атлантисти, који имају велико искуство у стварању обојених револуција, могу да преузму протесте, уколико их већ не контролишу преко Галстањана. Уосталом, нема сумње да Колективног запад има велики утицај на протесте који су далеко од мирних.

Што се дуже протести одвијају, Пашињаново понашање постаје све чудније и агресивније. Два пута, за само два дана, говорио је о могућем изласку своје земље из ОДКБ: "Одлучићемо да ли ће то бити за месец, годину или три године."

РУСКА ВОЈСКА УЛАЗИ! Падају редомо територије, нови упад

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА