Најновије

УКРАЈИНА ДОБИЛА КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ: Саливен брутално искрен, сваки сценарио је могућ

Садашња администрација САД не може гарантовати да ће Вашингтон поштовати споразум са Украјином о безбедности у случају промене председника, изјавио је Џејк Саливан, саветник Џоа Бајдена за националну безбедност.

Саливан је нагласио да споразуми које склопи једна влада могу бити измењени од стране нових власти, што важи не само за Сједињене Америчке Државе, већ и за друге земље.
- Не могу променити ову непроменљиву чињеницу. Не намеравам да заваравам било кога тврдећи да је оно што је написано трајно и непроменљиво. Али оно што вам могу рећи је да докази показују да, када Сједињене Државе склопе обавезујући споразум са другом земљом на дугорочни период, ми смо склони да се придржавамо тих обавеза без обзира на промене у администрацији - изјавио је Саливан.

Сједињене Америчке Државе и Украјина потписале су споразум о безбедносним гаранцијама. Према објашњењу администрације САД, документ не укључује никакве обавезе Вашингтона да користи своје снаге за заштиту Украјине. Такође, не садржи никакве финансијске обавезе за америчку страну.

Међутим, споразум садржи одредбу о намери Бајденове администрације да ради са Конгресом на испуњавању обавеза у области безбедности, укључујући "дугорочно финансирање" потреба Украјине.
Одредбе споразума предвиђају да ће САД у наредних 10 година наставити да обучавају украјинске војнике, јачају сарадњу у производњи оружја и опреме, као и проширују размену обавештајних података.

ПОТОП У БЕОГРАДУ! Језеро блата затворило подвожњак до Хитне помоћи...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА