Најновије

НЕЋЕ БИТИ МИЛОСТИ: Оштар одговор Кине НАТО-у

Кина позива НАТО да размисли о својој улози у осигуравању безбедности у Европи и целом свету и престане да пребацује одговорност за покретање сукоба на друге, изјавила је портпарол кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг.

Она је истакла да је Кина увек била посвећена промовисању мировних преговора и политичког решења.

„НАТО треба да размисли о основним узроцима украјинске кризе и о томе шта је та организација учинила за мир и безбедност у Европи и целом свету, уместо да избегава одговорност пребацујући кривицу за сукобе на друге стране“, нагласила је она.

Портпарол је приметила да НАТО фактички наставља да упућује изазов Кини.

„Не знам какве су вредности НАТО-а. Ако се оне огледају у томе да се искоришћавају идеолошке линије за стварање противречности, изазивање конфронтације и ескалацију тензија, онда Кина заиста не може да се сложи са тим“, рекла је дипломата.

Она је навела да је, заправо, НАТО тај који континуирано упућује изазов Кини, меша се у унутрашње послове Кине, искривљује и оцрњује кинеску унутрашњу и спољну политику Кине и представља озбиљан изазов за интересе и безбедност Пекинга“.

Раније је одлазећи генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да блок не сматра Кину противником, али да Пекинг „оспорава вредности, интересе и безбедност“ Северноатлантске алијансе. Столтенберг је такође тврдио да Кина прети Тајвану и његовим суседним земљама.

ВУЧИЋ СВЕ ДАО ШИПТАРИМА! Шешељ признао: Нема више шта! (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА