Најновије

Београд: Реакција Приштине на плакате показује висок степен зависти, мржње и страха

Север Косова и Метохије облепљен је плакатима са сликом председника Србије Александра Вучића на којима је ћирилицом исписана порука "Врховни команданте, чекамо те".

Премијер Србије и председник Српске напредне странке Милош Вучевић оценио је данас да коментари самозваног званичника лажне државе о председнику Александру Вучићу доказују екстремно висок степен зависти и мржње, као емоција које доминирају Куртијевом политиком.

"Зависти, јер у Приштини немају, нити ће икада имати и милионити део политичког капацитета, интелектуалне снаге и моралне чврстине Александра Вучића. Мржње, јер не могу, упркос свој подршци истомишљеника у делу српске опозиције, да умање историјски високу подршку коју у српском народу ужива српски председник Александар Вучић", навео је Вучевић.

Министар полиције привремених приштинских институција Џељаљ Свечља данас је, поводом плаката запретио да ће Вучић, уколико дође на "Косово" без претходног захтева бити ухапшен.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић осудио је данас изјаве представника режима у Приштини против председника Србије Александра Вучића, истичући да су оне порука свим Србима са Косова и Метохије, саопштило је Министарство унутрашњих послова

"Изјаве представника режима у Приштини против председника Србије Александра Вучића јесу порука свим Србима са Косова и Метохије. Њихов је циљ да их све похапсе и протерају, да етнички очисте КиМ од Срба", поручио је Дачић.

Он је констатовао да међународна заједница мирно гледа те изливе мржње и беса према Вучићу, Србији и српском народу.

"А зашто им смета Вучић? Зато што захваљујући борби председника Вучића никада неће остварити свој крвави циљ, и никада неће постати чланица Уједињених нација. А Свечља, као осведочени сепаратиста и припадник ОВК, може да очекује да ће га стићи рука правде", навео је министар.

Он је нагласио да сама чињеница да се прети човеку са којим воде дијалог у Бриселу, показује да они не желе никакав договор, већ само сукобе.

"Докле ће више међународна заједница да ћути и толерише ратне бубњеве из Приштине, нека се определе, хоће ли међународна заједница рат или мир?” изјавио је Дачић.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "није смео да седне за исти преговарачки сто са Александром Вучићем" у Бриселу, а да се сада Свечља уплашио чак и плаката са ликом председника Србије.

"Прво Курти није смео за преговарачки сто са (Вучићем), а сад се Свечља уплашио чак и плаката са ликом Александра Вучића које је неко залепио, па прети да би да га хапси! Једино што може, јесте да се куражи по друштвеним мрежама", поручио је Петковић на Иксу.

САВИО СЕ ПРЕД ПУТИНОМ! Зеленски дозволио преговоре са Русијом!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА