Најновије

НОВИ СНИМАК РУСА СА РАТИШТА: Ракета Кх-29ТД погађа украјински положај у Запорожју, њена моћ је застрашујућа (ВИДЕО)

Ракета је главно наоружање Су-34

Фото: mil.ru

Руски извори су 29. јануара поделили снимак који документује недавни прецизан ваздушни напад на украјински војни положај у региону Запорожје. Положај, који је укључивао велики хангар и друге зграде, наводно је био гађан оптички навођеном ракетом ваздух-земља Кх-29ТД.

Кх-29 производи руска корпорација за тактичке ракете. Кх-29ТД је дериват ТЕ верзије, која је надоградња оригиналног Кх-29Т са ТВ навођењем. За разлику од верзија Т и ТЕ, каже се да је Кх-29ТД опремљен новим инфрацрвеним трагачем за навођење који омогућава рад дању и ноћу.

И Кх-29ТЕ и ТД верзије имају ефективни домет до 30 километара и максималну висину лансирања од 10.000 метара.

Ракета, која је наоружана високоексплозивном бојевом главом од 320 кг, намењена је примарној употреби против већих циљева на бојном пољу и инфраструктуре као што су индустријске зграде, складишта и мостови. Може се користити и против бродова до 10.000 тона, ојачаних склоништа за авионе и бетонских писта.

Ваздушно-космичке снаге Русије користе ракете Кх-29 против украјинских снага од почетка рата у Украјини пре скоро годину дана. Ракета је главно наоружање Су-34. Њен домет, прецизност и разорна моћ омогућавају ловцу бомбардеру да гађа већину циљева са безбедне удаљености.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА