Најновије

СПРЕЧЕН УПАД У ИЗРАЕЛ! Војска хитно одговорила, отворена ватра, има мртвих

Драма на линији разграничења

Фото: Јутјуб

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су објавиле да су осујетиле покушај инфилтрације на Голанској висоравни из правца Сирије. У саопштењу је војска навела да су војници који су надгледали надзорне камере уочили двојицу наоружаних нападача како прелазе линију раздвајања са Сиријом и приближавају се израелској "безбедносној огради" у близини насеља Хаспин.

- Војници су упуц́ени на лице места и отворили ватру у складу са стандардним оперативним процедурама - саопштила је ИДФ, додајуц́и да је један од наоружаних нападача рањен.

Наоружаном нападачу су указали помоћ војни лекари на лицу места. Међутим, убрзо је проглашен мртвим. Други наоружани нападач је очигледно побегао назад у Сирију. Није јасно да ли је и он рањен у пуцњави ИДФ-а. У инциденту није рањен ниједан израелски војник.

Почетком јануара ИДФ је саопштила да су војници притворили пет осумњичених који су из Сирије прешли на територију коју контролише Израел. У децембру су пријављена два слична инцидента.

Израел ради на побољшању одбрамбених мера дуж линије раздвајања са Сиријом. Раније ове недеље, ИДФ је уклонила старо минско поље у близини напуштеног града Шајта на Голанској висоравни како би асфалтирала нови пут. Тај потез је био очигледно кршење споразума о раздвајању снага са Сиријом из 1974. године који спречава израелске трупе да делују унутар тампон зоне од 235 квадратних километара на Голану.

Сиријски извори тек треба да дају информације о новом покушају инфилтрације. ИДФ би могао да искористи наводни инцидент као изговор за покретање напада на Сирију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА