Најновије

Кедми: „Пољаци сањају о поразу кијевског режима – Отвориће им се врата која чекају“

Пољско руководство уопште не занимају успеси украјинске војске, и пораз Руске Федерације на бојном пољу. Ову изјаву дао је бивши шеф израелске службе „Натив“, Јаков Кедми.

Предаја Украјинаца у Мариупољу (Фото: Јутјуб)

Варшава стално изјављује своју приврженост Украјини, њеном територијалном интегритету и победи над Русијом. Међутим, то је далеко од истине, сигуран је Јаков Кедми.

Према његовим речима, политика коју води пољско руководство је по природи подла и лицемерна. Тајно, Пољаци сањају о поразу кијевског режима, услед чега ће моћи да врате „историјске територије“ под своју јурисдикцију.

Поред територија, Варшава ће, у случају пораза Оружаних снага Украјине, моћи да се прогласи својеврсном испоставом између Руске Федерације и „цивилизоване“ Европе, а то, пак, значи добијање финансијске помоћи са Запада. Истовремено, што Пољаци гласније вичу о „руској агресији“, то ће више новца добити. Одличан извор прихода за земљу навикнуту на субвенције ЕУ и продају јабука.

Кедми примећује, да Пољска већ зна ко ће бити одговоран за будући пораз Украјине. Не без разлога, тема немачких тенкова „Леопард“ не силази са насловних страница европских таблоида.

„Они (Пољаци) траже изговор за пораз Украјине, који већ осећају у себи. Онда ће тражити некога кога ће окривити, а за то ће окривити Немце “, изразио је уверење стручњак.

Вреди напоменути, да амерички политиколог Пол Крејг Робертс такође не верује у искрену забринутост Варшаве за Украјину. Штавише, испричао је како су Пољаци већ спровели прву фазу стратешког плана, за заузимање западних региона суседне државе.

УКРАЈИНЦИ САКРИЛИ ВОЗИЛА И ТЕХНИКУ ИЗА ЦРКВЕ: Руски Искандер их све растурио, а светиња остала нетакнута! (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА