Најновије

Руска војска: Добровољци уз подршку артиљерије и авијације ослободили село Благодатно у ДНР

Добровољци јуришних одреда су уз ватрену подршку авијације, ракетних снага и артиљерије Јужне групе снага у доњецком працву ослободили село Благодатно у ДНР, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Током протеклог дана у овом правцу убијено је до 50 украјинских војника, а уништена самоходна артиљеријска јединица „цезар“ француске производње, артиљеријски систем америчке производње М-777 и хаубица „Мста Б“.

У купјанском правцу артиљерија групе јединица „Запад“ извела је напад на људство и технику јединица 114. и 103. бригаде територијалне одбране у Харковској области.

У протекла 24 часа убијено је и рањено до 45 украјинских војника, а уништен један тенк, четири борбена оклопна возила, аутомобил и хаубица Д-20.

У краснолиманском правцу је артиљеријском ватром и тешким ракетним системима групе снага „Центар“ изведен напад на украјинске снаге у ДНР. Убијено је и рањено више од 60 украјинских војника, а уништена су четири борбена оклопна возила.

У јужнодоњецком правцу јединице групе снага „Исток“ извеле су напад на украјинске снаге код Угљедара и насеља Новопољ у Доњецкој Народној Републици. У борбама је убијено и рањено више од 40 украјинских војника, а уништен је један тенк, два борбена оклопна возила и два камионета.

Осим тога, уништена су два складишта артиљеријске муниције Оружаних снага Украјине код Угљедара и Катериновке у ДНР.

У херсонском правцу су у оквиру контрабатеријске борбе уништена два самоходна артиљеријска оруђа „Гвоздика“, као и два складишта муниције украјинских снага у Херсонској области.

Руски ПВО системи оборили су хеликоптер Ми-8 украјинског ратног ваздухопловства у близини села Золота Балка у Херсонској области.

Такође је уништено пет беспилотних летелица у ЛНР и Херсонској области. осим тога, пресретнуте су три ракете испаљене из вишецевних бацача ракета „хајмарс“ америчке производње у ДНР и Херсонској области.

Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 381 авион, 206 хеликоптера, 2.987 беспилотних летелица, 402 противваздушна ракетна система, 7.691 тенк и друга оклопна борбена возила, 997 борбених возила за ракетне системе, 3.970 артиљеријског оруђа и минобацача, као и 8.229 јединица специјалних војних возила.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Украјинци су мислили да ће снимити мртвог Руса из близине, а онда је он скочио (ВИДЕО)

извор:спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА