Најновије

ЂИЛАС УДАРИО НА ВУЧИЋА: Демантујте ме ако не говорим истину

"Само неко ко никада није радио може да тера људе да раде за празнике и недељом када треба да буду са својим породицама. Само неко ко не зна како изгледа сваки дан радити осам сати од 7 до 3 или од 9 до 5 јер никада није имао то искуство, може да говори како је осам сати рада мало. Само неко ко је особа коју баш брига за људе може да каже да га баш брига за оне у Чикагу који су протестовали пре 150 година јер су радили 12 до 18 сати дневно. Њих шест је том приликом погинуло, а пет осуђено на смрт после протеста", рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас у Скупштини Србије, чији говор преносимо у целости.

"Само неко кога баш брига за Србију може Милошу Вучевићу да да списак на коме су ови људи који седе испред нас и да му каже да они треба да чине његову нову Владу Србије. Кад кажем његову, мислим на Вучића, а не на Вучевића. Јер све владе од 2012. су његове, а не Дачићеве, Брнабићкине или Вучевићеве.

И све су биле небитне јер одлуке доноси само он, али о томе ћу касније. Сада прво о резултатима свих Вучићевих влада. Вучић и СНС су успели немогуће. Успели су да не испуне ниједно једино обећање које су дали када су 2012. дошли на власт.

Косово - обећали да ће поништити све што је Тадић прихватио. Уместо тога дали све што им је тражено, па и више од тога. Север Косова су напустиле десетине хиљада Срба. Пре годину дана им је Вучић дао налог да напусте локалне самоуправе и полицију због таблица. Курти је на нелегалним и нелигитимним изборима на којима је гласало 3% људи изабрао албанске градоначелнике. Онда је Вучић прихватио таблице и рекао нашим сународницима да се додатно понизе и да потпишу петиције за референдуме о смени градоначелника, јер то косовски закони предвиђају. Када је дошло до референдума, схватило се да се огроман број Срба иселио са севера и да нема довољно људи да референдуми успеју па је наредио бојкот истих. Генијална политика.

24 спорне приватизације ће бити истражене до краја. Ни по једној се ништа није десило, али су зато приватизовали, односно продали све што су могли. Бор, ПКБ, земљиште по Војводини, Београђанку, Сава Центар, бање... остао још ЕПС, пошто је Телеком толико унштен да га нико ни као поклон узео не би.

Борба против корупције - Србија је данас по корупцији најгора у Европи одмах после Русије, Белорусије. Милијарде евра се украду сваке године и сви то виде осим СНС тужилаштва које ћути.

Економски развој - Србија је шампион Европе по инфлацији! Дуг је порастао са 15 на преко 35 милијарди. Плате јесу порасле, али су порасле и у околним земљама. У Црној Гори више него у Србији.
Из Србије се годишње исели око 100.000 људи. Број деце у средњој школи се смањио за петину, број деце у првом разреду се смањио за 14%.

Пољопривреда умире - 250.000 људи мање се данас бави пољопривредом него 2012. Имамо и 7.000 мање лекара и медицинских сестара у систему здравствене заштите.

Београд на води је обећан као највећи пројекат на коме ће се запослити 200.000 људи и који ће дизати БДП 5% годишње. Број радника није прелазио 2.000 и тај пројекат је једна од највећих пљачки у ових 12 година.

ЧАСОВ ЈАР ПАКЛЕНА ЛОКАЦИЈА: Руска армија меље све пре собом

А јуче сте направили велику свечаност јер почињете градњу стадиона. Нисте ни почели градњу дечије болнице Тиршова 2 за коју сте рекли да ће бити готова 2022. али почињете стадион. Важније је да улажемо у фудбал уз који иду хулигани и криминал него да имамо болницу за децу. Важнији су криминалци на трибинама, криминалци у управама клубова, Терзићи, Вучелићи, него да се спашавају дечији животи. Што је најсмешније, ни то нисте могли да урадите. Нисте успели да превезете аутобус из тачке А у тачку Б, него се заглавио у песку. Какви сте ви шампиони! Срам да Вас буде, не само великог шефа Александра Вучића, него све вас који ово лудило подржавате.

Лудило ће се наставити јер ће нова Вучићева Влада бити Влада континуитета, што значи да ће се све бити као и до сада. И да ће и ова Влада бити небитна, јер се Устав и даље неће поштовати и одлуке се неће доносити у Немањиној него на Андрићевом венцу, у Бокељки и у Јајинцима…

Колико је небитно да ли имамо Владу и ко седи у њој, показује и чињеница да се иста бира тек данас иако Владу немамо од 1. новембра када је претходна прешла у технички статус. Шест месеци немамо Владу, а месец дана немамо чак ни техничког премијера јер је Ана Брнабић постала председница Скупштине. Дакле, Влада је небитна, баш као и Милош Вучевић који је до сада био као председник СНС-а, а од данас ће бити и као премијер.

Демантујте ме слободно ако не говорим истину, али пре тога јавно кажите, господине Вучевићу, колико пута вас је Ана Брнабић назвала шефом како је стотину пута назвала Вучића? Ниједном. Зато што нисте шеф, него извршилац наређења човека кога ви сви називате шефом. Иначе, срамота је називати председника странке или државе шефом јер шефа има аутомеханичарска радионица. Има га и кафана - шефа сале. Али га немају ни странка ни држава. Оне имају председнике. Мада, шефа има и мафија. Тако да кад боље размислим, то како га зовете има смисла…

Када сам рекао да је господин Вучевић најбољи кандидат СНС-а јер је на слободи и није на потерници Интерпола, госпођа Брнабић ме по ко зна који пут назвала лоповом, криминалцем. То није примерено функцији коју обавља, али навикао сам на те лажи.

Сада већ 120 судија и преко 140 пресуда показују да све што говорите о мени је лаж. Али, није то сада важно. Важан је кандидат. Који уз услове које сам поменуо испуњава још један. Да га нема у скај комуникацији, јер би то било незгодно. Наравно нема га не зато што нема контакте са криминалцима, већ зато што је небитан, па милитантно крило организоване злочиначке групе која влада Србијом и кога су чинили разни Станковићи, Беливуци, Шарићи и слични нису причали са њим него са главним шефом. Јер се са њим све завршава. Тако ће бити и убудуће када Вучевић постане премијер. Да сам у праву, и да је то небитна функција показује чињеница да ни Ане Брнабић која је била као премијерка нема на скај комуникацији. Али зато има само Оскара илити великог шефа.

Ту је и чудан образовни пут будућег као премијера, али то ћу данас прескочити. Као и контакте са Снајперима, пренамене пољопривредног у грађевинско земљиште и многе дуге ствари које су карактеристичне за функционере СНС-а. Дакле, Милош Вучевић је по стандардима које су пресвучени радикали наметнули идеалан кандидат за као премијера.

Сад кад смо то рашчистили, да пређемо на кандидате за као министре!? Заиста не постоји ниједно једино логично објашњење како се већина ових људи појавила на списку за кандидате за министре. А тек не постоји објашњење како су неки постали кандидати за баш та министарства која су им додељена. Дуго сам размишљао како је могуће да, рецимо, Александар Мартиновић добија ресор пољопривреде, а Никола Селаковић културу. Закључио сам да се десило следеће. Александар Вучић је окупио најближе сараднике и онда су одређивали ко ће где. Како? Тако што су играли фоте. Знате оно - нека ова фота ради то и то? "Нека ова фота, нека ова фота буде министар пољопривреде!". И завртели су празну флашу од вина које које је коштало неколико хиљада евра и она покаже на Мартиновића.

Тако он постане министар пољопривреде. Не постоји друго објашњење јер човек са пољопривредом нема ама баш никакве везе. Исто важи и за фоту Селаковића који ће бити министар културе. За Тому Мону Момировића се чак ни на тај начин не може објаснити откуд он овде. Пало ми на памет да се током игре мало попило, огладнело и да је неко поручио пице. И да је господин Момировић био достављач и кад је ушао у просторију да их достави таман завртели флашу да одреди која ће фота бити министар трговине и флаша покаже на Тому Момировића који држи пиззе у рукама и рачун да наплати. Сви се загледају, а Вучић каже: Одлично решење! Видиш да уме да наплати, одличан је за трговину.

Тако је и Тома добио функцију. Па, што не би он био министар када то може госпођа која је написала да, док Вучић није дошао на власт, није било авиона у Србији, што не би могао и малопре поменути господин. Не знам само чиме сам ја летео неколико деценија и чему је служио београдски аеродром у ери пре Вучића, али као да је то важно.

Видим и да је један од критеријума за као министре био да је кандидат био опозиција и пљувао оно зло чудо од Ђиласа, то јест мене. Пљувала ме Тања Мацура интензивно тврдећи да радим за Вучића, пљувала ме и председница Заветника и ево их у Влади. Јеремић није стигао до Владе, али је стигао до голуба писмоноше, што је први корак до министарске функције.

Видљиво је и да је Братислав Гашић на излазној капији, па из полиције трансферисан у војску. Што би рекли у једном делу Србије - измакли му ћилимче. Питање је да ли га иза капије чека исто што и Небојшу Стефановића који је истим путем прошао.

Ту је и представник земунског клана, затим министарка која се одрицала српског држављанства, па моја школска другарица Тања Мишчевић која је министар за нешто што у Србији не постоји већ годинама, а зове се европске интеграције. И на крају као доказ да од горег увек може горе - Александар Вулин. Човек који се јавно хвалио својим везама са ФСБ-ом, орденима, човек који је прислушкивао руску опозицију и снимке дао ФСБ-у па су неки од тих људи осуђени на по 25 година затвора постаће потпредседник Владе. Сарадник Мире Марковић, човек који је из Новог Сада, али је уписао Правни факултет у Крагујевцу, баш онај чијих је неколико десетина професора ухапшено јер су продавали испите.

Да не заборавим Марка Ђурића, познатог тапшача који се уклапа у причу одласка на студије из једног великог града у други. Господин Ђурић је покушао да студира Правни у Београду, али му није ишло, па је прешао на приватни факултет у Новом Саду за привреду и правосуђе. Тамо су препознали његов таленат па је брзо стигао до дипломе.

Кад човек погледа како су се људи који су у Влади селили из града у град онда феномен пресељавања бирача постане много разумљувији.

Имајући у виду овај невероватан списак, али чињеницу да се Влада ништа не пита, ја као човек који увек нуди решења имам један конкретан предлог. Предлажем да Влада има само три члана. Први члан да буде премијер, дакле Милош Вучевић. Други да буде први потпредседник Мали, јер се он идеално уклапа. Нема човек ниједну аферу. Све што су га нападали доказао да није истина. Ево рецимо 24 стана у Бугарској. Бугарски графолог рекао да није његов потпис. Бугарски графолог???? Па, ко би посумњао у налаз бугарског графолога. И то не било ког. Није то бугарски графолог из Софије. Не господо, ово је бугарски графолог из Пловдива. Па послушајте сами како то звучи:

Бугарски графолог из Пловдива саопштио да је је потпис Синише Малог фалсификат! Да ли ико може да сумња у извештај чувеног пловдивског графолога!?

И да имају још једног, чисто да буде непаран број, јер Влада доноси одлуке већином гласова. И тај трећи да буде Горан Весић, да има неко да забавља народ својим снимцима. Уосталом, он је један од ретких који има везе са својим ресором. Наиме, он је министар грађевине вероватно зато што живи у грађевини која је грађевински феномен. Озакоњена је пре него је направљена и у њој квадрат кошта 5.000 евра.

То би била једна компактна Влада,а не ова са 30 и нешто министарки и министара који неће стићи ни да се упознају, а Србија ће морати на нове изборе. Јер су ови били нерегуларни, јер је СНС кроз медије, притиске, куповину гласова и додавање листића украо бар 800.000 гласова.

И за крај, дозволите ми да изнесем још један предлог. Искрено ме чуди како се Александар Вучић није тога сетио, али је вероватно био преоптерећен огромним бројем гостовања по телевизијама и јавним обраћањима, па му је та идеја промакла. Пошто је сад прекасно, предлажем да већ у мају имамо реконструкцију Владе и да у Владу уђу Миле Додик, председник Републике Српске и Ненад Нешић министар полиције БиХ.

Какве везе има што је Нешић министар у Босни, а Додик председник Републике Српске? Кад могу обојица да гласају у Србији на изборима, Нешић чак и на локалним, што не би могли да буду и у Влади? Додик је и иначе на свим могућим догађањима у Србији и више времена проводи овде него у Републици Српској. Он да буде потпредседник Владе уместо Вулина, а Нешић министар полиције уместо Дачића. Сигуран сам да би се обојица одрекла својих места да овакви кадрови уђу у Владу. Добро, Дачић се не би одрекао. Нека онда уђе само Додик. Имам и додатни разлог за то.

Ова влада неће економски покренути Србију, јер нема знања за то. Неће зауставити корупцију нити ће покушати да се избори са криминалом јер не може да се бори сама против себе. Неће урадити ништа да се побољша стање у здравству и просвети јер људи који воде ове ресоре то сигурно не могу. Неће зауставити пад наталитета нити ће зауставити одлазак људи из Србије. Неће препородити пољопривреду, развити енергетски сектор, неће урадити ништа за домаће привреднике јер их они не интересују, осим ако нису њихови... Дакле, неће урадити ништа добро. Пошто ће све бити још црње и горе него што је сада, дајте да бар имамо два члана те Владе, Додика и Дачића, који воле да певају па да кад већ тонемо као Титаник да док тонемо слушамо песму. Можда нам буде бар мало лакше...", закључио је Драган Ђилас у Скупштини.

НАСТАВЉА СЕ ГАЖЕЊЕ: Руска војска уништила још два америчка ХИМАРС-а

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА