Најновије

ПРИПРЕМЕ ЗА РАТ?! Тзв. Косовска полиција прекинула годишње одморе, КФОР изводи велике маневре, нешто се чудно дешава на југу Србије!

Оперативним налогом Косовска полиција прекинула је одмор својим униформисаним члановима.

Тзв. Косовска полиција (Фото: Јутјуб)

Портал Kallxo дошао је у посед садржаја писма које је својим подређенима послао директор оперативе, Рашит Ћаљај.

„Због оперативних ангажмана до даљњег се суспендују одобрења за одморе за униформисано особље све до доношења друге одлуке,“ стоји у мејлу који је упутио директор оперативе, Рашит Ћаљај.

Kallxo је затражио појашњење од Канцеларије за медије у полицији о томе који су разлози за ову одлуку, али одговор није био конкретан.

„Косовска полиција, у складу са својим оперативним планирањем, такође предузима планирање својих људских ресурса за ефикасније обављање службених дужности,“ гласи одговор полиције.

Нису објашњени разлози због којих је полицији дато да предузме овакав потез.

Истовремено се на Косову се догађају и, за локалне прилике, велики војни маневри.

КФОР изводи "планиране вежбе" широм Косова у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација – овом поруком се НАТО војна мисија на Косову и Метохији обратила јавности уз фотографије и видео снимак својих јединица како крстаре путевима.

Америчке јединице виђене су тако после дужег времена и на Јарињу. Кадрови кретања јединица КФОР-а долазе у јеку спекулација, али и упозорења о могућим немирима на Северу.

Вежба се изводи како би се „одржала спремност“ и „оперативна способност“ којима се „гарантује мирно и безбедно окружење и слобода кретања“ – саопштио је КФОР.

Ове недеље је на Северу Косова боравио и адмирал Џејмс Фого, командант Команде здружених снага у Напуљу, заједно са командантом КФОР-а, Салватореом Куочијем.

Војницима КФОР-а којих је на Косову преко 4.000 могу да се прикључе и тимови за брзо реаговање. Не очекујемо проблеме ни краткорочно, ни дугорочно – навео је он.

Септембра ће на Косову да буде распоређено и преко 125 војника батаљона за хеликоптерске нападе Националне гарде војске Тенесија.

“Израел се коцкао и изгубио у Сирији“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: kossev.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Србије 2018. набавка новог наоружања 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА