Најновије

КИЈЕВСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ ОТКРИЛИ ЦИФРЕ: Ево колико војника има у ДНР, ЛНР и на Криму

Украјински безбедносно-обавештајни органи су објавили документ о прегледу ситуације у ДНР, ЛНР и на полустрву Крим за период јануар-децембар 2018. године и изнели су податке о броју људи под оружјем у тим областима.

СБУ (Фото: СБУ)

На територији ДНР и ЛНР налази се око 35 хиљада људи под оружјем. Од тог броја око две хиљаде чине официри и војници руске армије. У непосредној близини државне границе, Русија је концентрисала око 82 хиљаде војника, а број тенкова увећала за три пута у односу на ранији период.

У Донбасу се налази око 480 тенкова, 850 оклопних возила, 760 стандардних артиљеријских оруђа и 210 вишецевних бацача ракета. Укупни губици украјинске војске током целе 2018.године (децембар искључно) износе 120 погинулих војника.

Што се тиче Крима, према проценама војно-обавештајних служби Кијева бројност руске армије је у односу на 2014.годину практично утростручена. За 5х је увећана концентрација оклопних борбених возила, а за чак 10х различитог артиљеријског оруђа. У ширем региону Црног мора распоређено је око 30 лансирних јединица наоружаних противбродским крстарећим ракетама са око 200 борбених летелица које такође могу да носе слично наоружање.

Од почетка априла 2018.године поморска комуникација између Мариупоља и Бердјанска је практично блокирана. У временском периоду април-децембар 2018.године руска армија је више стотина пута спречила пролаз украјинских бродова, што је проузроковало велике економске штете.

Према подацима које је изнео Кијев, због руске блокаде на дневном нивоу се губила сума од 7-15 хиљада америчких долара. Украјинске луке које се налазе у Азовском мору су изгубиле 50-70% комерцијалног обрта у истом временском периоду.

Којом брзином подводни дрон може да удари америчке носаче авиона, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Донбас и '’новогодишње примирије'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА