Најновије

"РАЗУМЕО САМ ДОБРО КОМШИЋЕВУ ИЗЈАВУ" Додик поручио да ће радити да се ојача изворни Дејтонски споразум!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је веома добро разумео последњу изјаву председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића и да тако раде они који су раније нешто отели, па сад то опљачкано бране.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Поводом Комшићеве изјаве да ће свако ко покуша да отме надлежности од БиХ завршити у Хагу или под земљом, Додик је позвао председавајућег Председништва БиХ да покаже где у Уставу и у Дејтонском споразуму пише о тим надлежностима за војску, правосуђе. 

Додик је новинарима на Палама рекао да Комшић, заједно са ОХР, који се ставио на њихову страну, тврди да он (Додик) нешто прети. 

- А то што Комшић каже да сви они који нешто покушају, као што сам ја нешто најавио, заврше у затвору или под земљом, то није никаква претња. Наравно, ја сам то веома добро разумео - поручио је Додик. 

Он је поновио да Република Српска нема потребу ни за каквим авантуризмом и да ће, све што се буде радило, радити да се ојача изворни Дејтонски мировни споразум. 

- Наши потези неће бити мимо Устава и тражићемо да се афирмише уставна структура у БиХ онако како то тамо пише, а не како је то неко насиљем наметао, а сада хистеричним изјавама Комшић покушава да очува оно што је отето - нагласио је Додик и додао да то има своју процедуру. 

Према његовим речима, у Народној скупштини ће бити предложено на који начин треба да се то реши. 

- Разговараћемо са факторима у БиХ и у првој фази предложићемо им неке мере за које мислимо да треба да се договоримо - истакао је Додик и поновио да су стране за договор у БиХ два ентитета и три конститутивна народа, а никакав заједнички ниво, никакво Председништво, Парламентарна скупштина или Савет министара - каже Додик. 

Према његовим речима, то што је неко вештачки то покушао да наметне, део је заблуде. 

Додик је упитао по којој логици правној или уставној или демократској, ако је неко насиљем натерао различите структуре власти да у неком ранијем периоду дају сагласност Републике Српске да се приступи споразуму о оружаним снагама БиХ, не може сада изаћи из тог споразума. 

- Ми ћемо као скупштина предложити разговоре Парламенту Федерације БиХ и предложићемо осталим конститутивним народима да се разговара. Ми ћемо предлагати повлачање споразума о војсци, суду и тужилаштву, индиректним порезима и све оно што су наметнули високи представници и у то не треба нико да сумња - поручио је Додик, преноси Српскаинфо.

Он је нагласио да се неће правити никаква авантура и да ће се ићи полако, прецизно, користећи сва демократска средства. 

- Република Српска нема никакву потребу за било каквим авантуризмом. Учинићемо све у оквиру спознаје да 10 месеци не функционишу органи власти на нивоу БиХ, а опет Република Српска функционише. Поставља се онда логичко питање шта ће нам ти заједнички органи којих ионако нема, што бисмо то бирали кад постоје само проблеми од њих самих - рекао је Додик.

Крвожедне усташе писале угледном историчару! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА