Најновије

ЂУКАНОВИЋ ШОКИРАО СВЕТ: Отишао на церемонију у Пољску па поменуо Србију и Русију! Ево шта је рекао!

Церемонија обележавања 80. годишњице почетка Другог светског рата би била још потпунија да је на њој уцествовала и Русија, као и представници неких других југословенских народа, почев од Србије, изјавио је данас у Варшави председник Црне Горе Мило Ðукановић.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

"Имам на уму ту грандиозну улогу коју је тадашњи Совјетски Савез имао у ослобађању Европе и у савезничкој победи над фашизмом", казао је Ђукановић, који је присуствовао обележавању годишњице у Пољској.

Како преноси подгорички портал ЦДМ, он је истакао да жали и што се на том догадају нису појавили представници "неких других југословенских народа, почев од Срба".

Срби су, како је то Ђукановић рекао, заједно са њима (Црногорцима) дали немерљив допринос једној великој победи у Народно-ослободичкој борби, а која је представљала важан део укупне победе над фашизмом.

Обележавање годишњице почетка Другог светског рата, према његовим речима, значајно и због тога што почиње да бледи сећање на важност догађаја као што је тај рат.

"И то не да бледе само због протока времена, него, посебно у Европи, због раста политичког рејтинга екстремно десних политика, које покушавају да прекрајају историју, покушавају да релативизирају заслуге осолободилаца и победника над фашизмом и истовремено да релативизују одговорност оних који су се објективно у том времену нашли на страни фашизма", навео је Ђукановић.

Вучић саопштио какво је здравствено стање српског дечака избоденог у Митровици! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА