Најновије

Хрвати не дају Београђанки бебу из породилишта док не плати 15.000 евра!

СПЛИТ - Београђани Далибор и Маријана Стојадинов не могу да са бебом изађу из сплитског породилишта јер РФЗО не жели да плати 15.000 евра колики је рачун за хитан порођај и лечење.
Фото: sheknows.com

Фото: sheknows.com

Наиме, Маријана се непланирано породила у Сплиту крајем маја, јер је порођај кренуо у седмом месецу. Беба је смештена у инкубатор и у Клиничко-болничком центру у Сплиту борави већ два месеца. Као да то родитељима није довољно муке, из РФЗО је уследио шок – првостепена комисија је одлучила да одбије да плати трошкове лечења. - Маријанин породица живи у Кинину и позвали су нас да хитно дођемо јер јој је деда био јако лоше. Пре одласка је била код гинеколога и све је било у реду. Када јој је пукао водењак из Книна су нас упутили у Сплит, где су јој урадили царски рез. Беба је рођена са само килограм и две стотине грама и од тада је у инкубатору, каже за бебин отац Далибор. Након шест дана од порођаја 26. маја Маријана је отпуштена из болнице а беба је остала. Докле ће тако бити не зна се.
Прочитајте још:НОВА КЊИГА ОТКРИЛА: Афера Целзијус-Санадер дрмала Хрватском!Би-Би-Си открива: Која је разлика између турске и босанске кафе?
-Рачун од око 15.000 евра немамо да платимо. У Сплиту су нам рекли да ће то измирити Фонд, јер са њима имају уговор а нисмо први такав случај, каже Далибор. У КБЦ Сплит су рекли да Стојадинови морају да имају гарантно писмо да ће рачун бити плаћен, али су и негирали да ће задржати бебу као залог док се рачун не плати. Иначе, у РФЗО нису дали образложење зашто је одбијено плаћање рачуна. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА